Draft 2014 - Kony Ealy (DE)

Justin Tuck távozott, sokan pedig rögtön egy top defensive endet várnak a helyére. Nem vagyok benne biztos, hogy erre mindenképp szükség is lenne, de most következzen Kony Ealy bemutatása.

A játékos 1991. december. 21-én született a Missouri állambeli New Madrid városában. Ide járt középiskolába is, 2010-től pedig a University of Missouri játékosa lett. A Rivals.com a 3-dik legjobb játékosnak tartotta az államban, a nemzeti listán pedig a 11-dik legjobb defensive endnek rangsorolták.

A college-ban leginkább az utolsó évében robbantott és ugyan Michael Sam lett az év védőjátékosa az SEC-ben, de mégis Ealy áll nagyobb jövő előtt. Redshirted junior évében 42 szerelést szerzett, amelyből 14-t a LOS mögött hajtott végre. Az irányítókra is veszélyt jelentett, 8 sacket ért el. Ezen kívül egy INT-t is felírhatott magának, amelyet touchdownra hordott vissza.

Erősségek: rendkívül atletikus játékos. A Mizzounál legtöbbször jobb oldali defensive endként szerepelt. Jól lő ki a snap pillanatában, a tackle-k tisztelik sebességét. A fal többi részén és linebackerként is szerepet kapott. Jó technikával, remek swim move-val rendelkezik, amelyet jól alkalmaz gyorsaságával. A széleken könnyedén fordul be és zárja le a területet, le tudja ütni az irányító átadásait is. Méretéhez képest hihetetlenül gyorsul.

Gyengeségek: túl magasan lép el a snapből, cut blockkal ki lehet kapcsolni. Sokkal hatásosabb a passzok, mint a futások ellen. Ugyan volt, hogy linebackerként állt fel, de coverage-ban szinte használhatatlan. Remek társakkal játszhatott egyetemen, emiatt könnyen előfordulhat, hogy karrierje első szakaszában csalódást fog okozni.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'4" magas és 273 lb tömegű
  • 40 yard: 4,92 s
  • Fekvenyomás: 22
  • Súlypontemelkedés: 31 inch
  • Helyből távolugrás: 114 inch
  • 3 cone drill: 6,83 s

Jó alapanyaggal állunk szembe, akit talán kicsit alul is értékelnek. Egy karrierje ezen szakaszában járó defensive endhez képest roppant jó felépítésű (talán kicsit túlméretezett is), akár 3-4-es DE-ként is el tudom majd képzelni. Csapatunknak szüksége lehet ide egy új játékosra, de nem mindenáron. Ealy minden bizonnyal első körös játékos lesz, de 1/12-t nem ér. Maximum egy letrade keretében lehet őt megszerezni, de ennek jelen pillanatban nem látom értelmét, a 12-dik választással egy nála nagyobb reményű és szintén hiányposztra érkező játékost is lehet majd találni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu