Ki lesz a kezdő irányító Tampában?

Az irányítókérdés már sokakat foglalkoztat közületek, és minket is egyre inkább. A szabadügynök-piaci időszak alatt hozzánk érkezett Josh McCown, és a csapat vezetőinek nyilatkozataiból egyre inkább az tűnik ki, hogy a drafton is egy irányítót szeretnének a hetedik választási lehetőséggel a keretben tudni. Úgy tűnik Mike Glennon napjai, mint kezdő irányító meg vannak számlálva.

Mike Glennon, a tavalyi drafton a harmadik körös választása volt a Tampa Bay Buccaneers-nek, és nagyon hirtelen dobták őt a mély vízbe, hisz 13 mérkőzésen kezdő játékos is volt, ugyan ebben az évben, miután Josh Freeman lapátra került a harmadik hetet követően. Egy elég ellentmondásos teljesítményt láthatunk tőle. Van amiben kiváló volt, van amiben rekordokat döntött újoncként. Viszont voltak a játéknak olyan területei, melyekben nem tudta megállni a helyét. Gondolok itt a nyomás alatt rendkívül rossz teljesítményre, és arra a képességére, hogy nem tud időben megszabadulni a labdától. Miután a zseb összeomlott körülötte, vagy kilépett onnan, egyszerűen az egész játéka megszűnt létezni.

Mégis Mike Glennonban többen láttak fantáziát, többen mondták, hogy a Buccaneers-nek nincs szüksége új irányítóra, hisz van már neki egy. Sokan gondolták, hogy Mike Glennon képességeit lehet fejleszteni, és akár minőségi játékos válhat belőle. A Tampa Bay új vezetősége azonban szemlátomást nem így gondolja. Hisz miután a múlt héten aláírt hozzánk Josh McCown, egy két éves szerződést. Lovie Smith azonnal kijelentette, egy a Tampa Bay Tribune-nek adott interjújában, hogy kezdő irányítóként számít Josh McCown-ra. Persze ez akár csak egy kiindulópontja is lehet, a holtszezonbeli versengés megnyitásának, de a Bucs edzői stábja, és a front office is egyértelműen úgy gondolja, hogy Josh McCown bizony jobb képességű játékos Glennonnál. Mike Glennon ettől függetlenül maradhatott a csapat keretében, és megkapta a lehetőséget, hogy tovább fejlődhessen, de ezúttal bizony csak McCown mögött a kispadon.

“Ki lehetne megfelelőbb személy, hogy segítsen Mike Glennonnak a fejlődésben, mint Josh McCown? Minden szempontból nyertünk a dologgal, és ezt szerettük volna elérni. Bármelyik irányítónak előnyös lenne Josh-tól tanulni, ő pedig már alig várja, hogy taníthasson.” – nyilatkozta új general managerünk, Jason Licht, a Tampa Bay Times-nak.

Persze mindez jól hangzik, de ezzel még egyáltalán nincs vége a dolognak. Hisz másik oldalról vezetőedzőnk Lovie Smith azt is elárulta, hogy az idei draft hetedik választási lehetőségével, egy irányítót szeretne megkaparintani a Bucs. Persze ilyenkor már a taktika is benne lehet a dologban, hisz már csak pár hónap a draftig, és lehet, hogy eme nyilatkozat ellenfeleinknek szól, így megpróbálván befolyásolni őket. Hisz láthattunk már ilyet a történelem során. Mindenesetre Smith azt nyilatkozta, hogy úgy látják van egy irányító, akit érdemes elhozni a hetedik választási lehetőséggel.

Ha pedig Jason Licht, és Lovie Smith is lát egy franchise QB-t számunkra az idei drafton, Mike Glennonnak még annyi esélye sem lesz megkaparintani azt a bizonyos kezdő pozíciót. Több elmélet szerint a Buccaneers kezdő irányítója bizony még nincs a csapatnál, hisz valóban a draftról fog hozzánk kerülni. Ugyanis McCown szerződése túlságosan rövid is ahhoz, hogy hosszabb távra tervezzenek a játékossal. És túlságosan is alulfizetett ahhoz, hogy McCown kezdő pozícióba érkezett volna hozzánk. Lehet, hogy McCown igazolásával már annak a bizonyos franchise irányítónak az érkezésére készültek Smith-szék, akinek személye egyenlőre előttünk is rejtve van.

Még egy árulkodó indok pedig, hogy amikor szintén egy interjúban faggatták újdonsült vezetőedzőnket, hogy mit vár el a jövőbeni irányítójától, bizony több olyan dolgot is felsorolt, ami szegény Glennon-ban a legnagyobb jóindulattal sem található meg.

“Először is minden alkalommal hozzon jó, és megalapozott döntéseket. Egy mobilis fickót szeretnék, aki tudja mikor dobja el a labdát, és mikor fusson egy first down-t vele.” – nyilatkozta Lovie

Összességében nagyon kevés dolog sugallja azt, hogy a tavaly Greg Schiano által, a Buccaneers irányítójának kikiáltott Mike Glennon a jövőben is a Tampa Bay kezdő irányítója lesz. Új edzők, új mez, új játéksémák, új játékosok, bizony más szelek fújnak most Tampában. Mi pedig a biztató szabadügynök-piaci időszak után, kíváncsian várjuk a fejleményeket. Akár az irányítókérdést tekintve is.

Mike Glennon újonc éve:

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com