Draft 2014 - Kyle Fuller (CB)

KYLE FULLER

CB VIRGINIA TECH

6 ft (183 cm), 194 lbs (88 kg)

A Minnesota Vikings-nál nagyon, de nagyon hosszú ideje megoldatlan a secondary helyzete. Idén már kicsit feljavult, hiszen FA piacon érkezett Munnerlyn és Cox, de még a DRAFT-on is kell egy olyan játékost szereznünk, aki minőségi játékával tudja erősíteni a védelmet.

A Virginia Tech egyik CB-jével, Kyle Fuller-el indítjuk a játékosbörze figyelőnket. Fuller egy jó képességű CB, aki Mike Mayock rangsorolása szerint a harmadik legjobb elérhető CB az idei DRAFT-on.

2009-ben csatlakozott a Virginia Tech football programjához, ahol az első évében már 9 mérkőzésen kapott lehetőséget, ahol összesen 32 szerelés mellett 6 passzvédekezést is bemutatott. A következő idényben már több lehetőség adódott számára és a szezon összes meccsén játszott ráadásul az AllState Sugar Bowl-on is szerepelhetett a Virginia Tech-el, ahol végül vesztesként jöhettek le a pályáról. Ebben az idényben megszerezte első interception-jét is, amit a következő két idényben újabb 4 követett. Az egyetemet végül 172 tackle-l, 6 interception-el, 4.5 sack-el, 4 kikényszerített fumble-el és 32 sikeres passzvédekezéssel végezte. Több mint 850 snapnél volt a pályán a védelemben és több mint 120 snapnél a special teamben.

A tavalyi szezonban csak az első 7 meccsen tudott pályára lépni sérülés miatt, de a Scouting Combine-ra már fitten és egészségesen érkezett.

Elismerései az egyetemről:

2013 Second-Team All-American (Walter Camp)
2013 Coaches First-Team All-ACC
2013 Third-Team All-ACC
2012 Honorable Mention All-ACC
2012 Coaches All-ACC Honorable Mention

2011 Second-Team All-ACC

Erősségei:

Megfelelő méretű játékos és ehhez az egyensúlya is megvan. Tisztán lát a zónában és remekül reagál a labdákra. Kiváló ugró képessége van, ami előny egy CB-nél. 42 alkalommal volt kezdő, ráadásul már 21 évesen a védelem kapitánya volt, mert remekül lát a pályán, így bíztak benne az edzők. 

Gyengeségei:

Kicsit lehetne erősebb. Egy az egybeni védekezésben nem mindig érez rá a feladatra így előfordul, hogy néha hibázik. A sebessége nem a legjobb, azon még dolgozni kell. Van még egy kis hiányossága, ami a rossz szerelési képesség. Előfordul vele, hogy elvéti a szerelést és az embere simán elmegy mellette.

Scouting Combine eredményei:

  • 40 yardos sprint: 4.49 másodperc
  • Fekvenyomás (102 kg): 12x
  • Vertikális ugrás: 38.5 inch (97.79 cm)
  • Helyből távolugrás: 128 inch (325.12 cm)  (egyik legjobb lett a posztján)
  • 3 cone drill: 6.90 másodperc

Kiválasztás: 2. vagy 3. kör

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com