A Favre gyilkos Wootton aláírt a Vikingshoz

Corey Wootton_1Újabb védő falembert szerződtetett a Vikings, akit már ismerhet a lila-fehér közönség. A Minnesota Vikings csütörtökön 1 éves megállapodást kötött Corey Wootton-al, aki szó szerint véget vetett a legendás irányító, Brett Favre pályafutásának.

2010-ben kényszerből a TCF Bank Stadium (Minnesota Golden Gophers) fagyos talaján játszottunk egy mérkőzést a Chicago Bears csapatával. A mérkőzésen az egyik play során, az akkor még aktív irányító Brett Favre kapta a labdát, majd miután nem passzolta el, egy Bears védő, nevezetesen Wootton a földbe döngölte őt úgy, hogy Favre lent maradt, majd később agyrázkódást is megállapítottak nála. Ez a mozdulat vetett véget az irányító több mint két évtizede tartó pályafutásának.

Wootton immáron Vikings játékos és most már az ellenfelet vághatja a földhöz. A Northwestern-en játszott még egyetemistaként, majd 2010-ben a negyedik körben a Chicago Bears választotta ki. Első két évben még csak beugróember volt, majd a 2012-es idényben már minden meccsen pályára lépett, hatszor kezdőként. Tavaly alapemberré lépett elő és 16 mérkőzésen szerepelt, ebből 15 alkalommal kezdőként a Bears védelmében.

Tavalyi mérlege 34 tackle, 5 passzvédekezés, 3 sack és 1 kikényszerített fumble. Wootton ugyan DE poszton van nevezve, de sokoldalúsága miatt a fal szélén és közepén is egyaránt bevethető. Az ő leigazolásával Williams visszatérésére nincs esély, de ha van az akkor is nagyon elenyésző. 

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com