Dashon Goldson felbérelt egy személyi edzőt

Dashon Goldson ismét felhívta magára a figyelmet, bár ezúttal nem az ellenfelek lefejelésével. Most egészen mással, bár a dolognak köze van a tavalyi produkciójához. Goldson ugyanis egy személyi edzőt bérelt magának. A kifejezés nem helyes, ugyanis az illető egy “tackling coach” erre magyar kifejezés nem igazán létezik. Én legalábbis még nem hallottam. De egy olyan személyről van szó, aki megtanítja Goldson barátunknak a szabályos szerelési technikákat. Szüksége is lenne rá, hisz a 2013-as szezonban, majdnem fél millió dollárnyi büntetést kellett a játékosnak kifizetnie. Arról pedig már nem is beszélve, hogy ez hány büntető yardba, és valljuk meg őszintén, mérkőzésbe is került nekünk tavaly.

Tavaly bizony rendszeresen ott volt Goldson azokon a bizonyos címlapokon. De valóban egyáltalán nem azért, amiért a zsíros szerződést kapta az előző holtszezonban. Sajnos a rengeteg szabálytalan szerelés, rekord mennyiségű személyi hiba, és büntetés kapcsán hallottunk róla. Rendszeresen sikerült ugyanis eléggé izomból lefejelnie a védtelen elkapókat. Ahogy a mellékelt ábrák is mutatják:

 

Ráadásul mindez pontosan 455,000 dollárjába is került, plusz egy felfüggesztésbe. Ez tehát pontosan az oka annak, amiért a játékos felbérelte külön a saját maga részére azt a bizonyos edzőt. Számolt be a dologról a Yahoo! Sports a mai napon. Igaz, hogy Goldson tavalyi szezonja sokakat megosztott, hisz ennyi pénzért valóban jobbat is kaphattunk volna. Goldson kemény játékát szinte teljesen kivették a szabálymódosítások a tavalyi évben. Azonban a játékos hozzáállása mindig is szimpatikus volt. Ha emlékeztek nagyon lelkesen tanítgatta a sec fiatal játékosait az edzőtáborozás során. Most pedig nem rest a zsebébe nyúlni, és időt szánni rá, hogy saját képességein javítson, ha már a szabálymódosítások így alakították a dolgot.

Az tény, hogy technikáján javítania kell, bár az is érdekes valóban, hogy mindenkinek ez tűnik fel. Hisz ha megnézzük több más játékosunk ennél sokkal “nagyobbat” alkotott. Míg Goldson hat büntetést kapott tavaly 76 yardért, addig például Gerald McCoy, akit a legkevésbé sem bántani akarunk, 11 büntetést gyűjtött össze 91 yardon. Vagy ott van Jeremy Zuttah aki támadó játékosként majd 70 yardot gyűjtött. Vagy Mark Barron, aki 6 “kísérletből” hozott össze 83 yardot. Ők nem kapnak személyi edzőt? Igaz, ők nem írtak alá egy 41,250,000 dolláros szerződést tavaly.

Tény, hogy Goldson szemlátomást nagyon küzdött a tavalyi évben, nem igazán ment neki a játék. Eltekintve a sok büntetéstől azonban ő is kicsit sok zónázásban vett részt, ami időnként meghaladta a képességeit, hasonlatosan Revis-hez. Bár tavaly ez inkább a kommunikációs problémáknak, és a rossz edzői felkészítésnek volt betudható. A játékosok rendszerint rosszul váltották egymást a zónahatárokon, főleg középen, ahol Goldson is tevékenykedett. Úgy néz ki Lovie Smith-szék itt is megtalálták a probléma egy forrását, és nagyon is szimpatikus módon tesznek ellene valamit a játékossal karöltve.

Pedig a holtszezon egy korábbi pontjában szintén volt róla spekuláció, hogy Goldson is távozik tőlünk. Egyrészről, mert ő sem igazán illik ebbe a rendszerbe, ráadásul a játékos a tavalyi teljesítményéhez képest nagyon drága, játéka pedig fegyelmezetlen. Ez azonban teljesen elvetélt ötlet volt már akkor is, hisz Goldson szerződésében 9 millió dollár van még garantált összegként. Lovie Smith azonban már ekkor kiállt mellette, és a Bucs egy olyan játékosának titulálta Goldson-t, aki köré akár csapatot lehetne építeni.

Dashon Goldson tehát továbbra is Kalóz marad. Egy évig egészen biztosan, hisz azután fogynak ki szerződéséből a garantált összegek. És reméljük kezdő játékos is marad, hisz azt hiszem mindannyiunk nevében beszélek, amikor azt mondom, a Keith Tandy féle vergődésből, már pont elég volt tavaly. Igaz, hogy az új rendszerben sok zóna alapú védekezés lesz, ahogy a tavalyiban is. De Goldsonnak a szerelési technikáján, illetve a csapat egyéb kommunikációs problémáin kell javítani. És nem feltétlenül elvetélt ötlet, hogy gatyába lehet őt rázni, és nem kell a csapatnak más safety után néznie. Főleg, hogy Goldson azért az egyik legjobb játékos pozíciójában, a tavalyi év ide, vagy oda.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Kép: nfl.si.com