DeSean Jackson 24 millió dolláros szerződést írta alá a Washington Redskins-el

Ma reggel pont került a DeSean Jackson ügy végére ugyanis a Washington Redskins bejelentette, hogy szerződtette a Philadelphia Eagles korábbi elkapóját. A múlt héten elküldött wide receiver hároméves, 24 millió dolláros szerződést írt alá az új csapatával. A szerződés 16 millió dollárt garantál a játékos számára.

A játékos nagyon felkapott volt a szabadügynökpiacon és várható volt, hogy hamar meg fogja találni az új csapatát. Elküldését követően rögtön hallani lehetett az Oakland Raiders és a Buffalo Bills érdeklődéséről de a San Francisco 49ers és a Cleveland Browns is szívesen soraiban tudta volna az elkapót. Jackson csak a Redskins vezetőségével találkozott személyesen és rögtön elhatározta magát.

A receiver érkezésével igen komoly elkapósor jött létre Washingtonban. Jackson mellett ott van a tavalyi alapszakasz legtöbb elkapását szerző Pierre Garcon, a nemrég szerződtetett slot receiver Andre Roberts és az igen atletikus tight end Jordan Reed is. A szakértők véleménye szerint ilyen elkapósorral Robert Griffin III könnyen bezsebelheti a legjobb visszatérő játékos díját a következő szezonban.

Jackson egész eddigi pályafutását a Philadelphia Eagles csapatánál töltötte. Hat szezon alatt 6.117 elkapott yardot, 32 elkapott touchdownt, 373 futott yardot és 3 futott touchdownt szerzett. Karrierjének legjobb szezonját zárta tavaly, 1.332 elkapott yardot és 9 touchdownt szerzett az alapszakaszban de a vezetőség soknak értékelte a fizetési sapkában elfoglalt 12.5 millió dollárt és így megváltak tőle.

(nfl.com, Fotó: slumz.boxden.com, csnphilly.com)