Draft 2014 - Ra'Shede Hageman (DT)

RA’SHEDE HAGEMAN

DT, MINNESOTA

6 ft 6in (198 cm), 311 lbs (141 kg)

Hageman személyében egy teljesen Minnesota-i srácot üdvözölhetünk. Minnesota-ban született, majd középiskolába és egyetemre is ide járt.

Namármost a posztját tekintve defensive tackle, de középiskolában még a közelében sem volt ennek a posztnak. Ott TE poszton vetették be, Senior évében 11 TD elkapása is volt. A Rivals.com a hatok legjobb tight endnek választotta meg az országban.

Egyetemre a University of Minnesota-ra járt és a Golden Gophers csapatában szerepelt. 2009-ben redshirt miatt még nem, de 2010-ben már pályára lépett. Ekkor 8 mérkőzésen kapott lehetőséget, de csak 5 szerelésig jutott.

2012-ben és 2013-ban már kezdőként számoltak vele és hozta is az elvártakat. Olyannyira, hogy a legutóbbi szezonban felküzdötte magát első körös picknek (legalább is eddig úgy néz ki). Hageman-t a Golden Gophers rajongói láthatták a meccseken, hogy ha kell sisak nélkül is simán nekimegy az ellenfélnek, itt nem ismer félelemet.

Elismerései az egyetemi évekből:

Third-team AP All-American (2013)
First-team All-Big Ten (2013)

Erősségei:

Jó súlyú játékos, aki a hosszú karjainak köszönhetően nagyon jó blokkoló. Ne felejtsük el tight endet játszott a középiskolában, így van labdaérzéke. Mind a kétféle védelmi felállás (3-4, 4-3) jól fekszik neki, így bármelyikben bevethető. 1 ember gyakran nem elég, hogy megállítsa őt, így a védelem máris “több” játékossal számolhat. Jó blokkoló játékos hosszú karja miatt, az egyetemen is volt pár blokkolt extra pontja és mezőnygólja. Agresszív játékos, aki megy előre és a nagyon nehéz megállítani kategóriába sorolható. Majdnem két méter magas játékos, így az irányító passzába is gyakran bele tud ütni.

Gyengeségei:

Elég szélsőséges játékos a fizikai képesség és a teljesítmény szempontjából. Dolgoznia kell még a kézhasználatán. Futójáték esetén gyakran előfordul, hogy rossz lyukat próbált betömni. Nem nagy a sebessége, így a labdás játékos üldözésében nem mindig vesz részt, ha az kiszabadult. Előfordul, hogy látni rajta a motiválatlanságot, ez visszavetheti majd a DRAFt rangsorban.

Scouting Combine eredményei:

  • 40 yardos sprint: 5.02 másodperc
  • Fekvenyomás (102 kg): 32
  • Vertikális ugrás: 35,5 inch (90.17 cm)
  • Helyből távolugrás: 114 inch (289.56 cm)
  • 3 cone drill: 7.87 másodperc

Kiválasztás: 1. kör második fele, 2. kör első fele

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com