Mason Fosterre komolyabb feladatok várnak

Új szezon, új mez, új logó, új vezetés, sok új játékos, új edzők, új játéksémák. Tampa Bay-ben sok minden megváltozott az elmúlt pár hónapban. Lovie Smith személyében egy igazán figyelemreméltó, sok tapasztalattal rendelkező védelmi gurut kaptunk. És bizony az új védelmi rendszer változásokkal is jár, melyek többek közt Mason Foster-t is érintik.

Bár mindannyian szeretjük, sőt jómagam a csapat egyik legértékesebb tagjának tartom Lavonte David-et (LB), az valóban tény, hogy általános, és jól bevett séma, hogy a védelem játékait a középső linebacker hívja. Vagy ahogy odakint becézik a “Mike”. Az elmúlt két évben, Schiano ideje alatt Lavonte David látta el ezeket a feladatokat, és nem érzem úgy, hogy bármi panasz lehetett rá. Most azonban Lovie Smith, a jól bevett szokásokhoz ragaszkodván vissza adná ezt a feladatot a “Mike”-nak, azaz a negyedik profi évét taposó Mason Foster-nek.

“Nálunk a középső linebacker fogja hívni a játékokat. Ez egy általános szabály. Hisz a Mike az, aki szemben áll mindennel. Ugyan azt kell tennie, amit az irányítónak a támadó oldalon” – nyilatkozta Lovie Smith

Teljesen jogosan teszem hozzá. Bár azért itt Greg Schiano védelmében mondjuk el, hogy Lavonte David az elmúlt két évben majdnem az egész pályát képes volt bejátszani, és gyakorta jött fel középre. Így ő is tisztán láthatott minden, a pályán folyó eseményt.

Mason Foster természetesen nagyon örül új szerepkörének. Bár egyáltalán nem idegen tőle a feladat, hisz ezt csinálta még 2011-ben, Lavonte David érkezése előtt is. És a teljes egyetemi időszaka alatt Washingtonban.

“Nagyon sokat jelent nekem, hogy vezető lehetek. Esélyt kaptam rá, hogy mindenki szemét megvizsgáljam minden egyes snap előtt. Nagyon izgatott vagyok. Bár remek védelmünk van. Így ez egyáltalán nem lesz nehéz feladat.” – mondta Mason Foster

Foster azt is elmondta, hogy mindettől függetlenül rengetegszer kellett a mikrofont a sisakjába raknia, az elmúlt két év gyakorlásai közepette. Lovie Smith egyébként már a pár napja elkezdődött mini-camp során is próbál dolgokat égetni a védőjátékosok agyába. A Bucs gyakorlatait figyelvén például észrevehetjük, hogy egy sikertelen passzot követően úgy ugranak a védőjátékosok minden egyes labdára, mint veszett kutya a csontra. Még akkor is, ha valóban egy incomplete pass-ról van szó. Ezt Lovie Smith a játékosok hiányos fumble kezelésével magyarázta. Az edző szerint ugyanis bele kell égetni a fejekbe, hogy a védelem esze is folyton a labdán járjon.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com