Draft 2014 - Brock Vereen (S)

BROCK VEREEN

S MINNESOTA

6 ft (183 cm), 202 lbs (92 kg)

Igen ő a New England Patriots futójának, Shane Vereen-nek a testvére. Brock Vereen a University of Minnesota-ról jelentkezett a DRAFT-ra, de nem a legelőkelőbb játékosok közé várják őt. Valencia-ban, California-ban látta meg a napot még 1992-ben. Középiskolában CB és WR volt a posztja, de egyetemen már csak CB és S.

Első évében 9 mérkőzésen lépett pályára, ebből 4 meccsen kezdőként. Először kezdőként a USC ellen kapott lehetőséget, ahol 4 szerelést is elért. Ekkor még csak CB poszton mozgott. Második évében már minden meccsen pályára léphetett. Harmadik évében átment safety pozícióba, ahol a szezon második felében már a kezdő szerep is kijárt neki. Innentől kezdve ő lett a Golden Gophers egyik állandó játékosa a védelemben. Első interception-jét a New Mexico State ellen szerezte még 2011-ben. Az egyetemet végül 200 szereléssel és 4 interception-nel zárta. 

Erősségei:

Ésszel játszó játékos, aki nem veszik el a pályán. Nagyon jó atletikus tulajdonságokkal bír. A szerelésekhez jó szögeket választ, jól lát a pályán és hamar felismeri az ellenfél játékait. Csapatjátékos, ami nagyon fontos egy ilyen sportban. Motivált és küzdő játékos, aki mindent belead. Kemény munkával pár éven belül a kezdő csapathoz is odaérhet, az adottságai megvannak hozzá. Intelligens játékos, aki él-hal a football-ért.

Gyengeségei:

Nem annyira megfelelő a testalkata. Rövid karok, kis kezek. Volt pár sérülése az egyetem alatt főleg a lábán, ez némi aggodalomra ad okot. Nem egy robbanékony blokkoló, nem üt nagyokat. A labdára nem veszélyes, mivel csak 4 labdaszerzése volt az egyetem alatt.

Scouting Combine eredményei:

  • 40 yardos sprint: 4.47 másodperc
  • Fekvenyomás (102 kg): 25
  • Vertikális ugrás: 34 inch (86.36 cm)
  • Helyből távolugrás: 117 inch (297.18 cm)
  • 3 cone drill: 6.90 másodperc

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com