Draft 2014 - Jared Abbrederis (WR)

JARED ABBREDERIS

WR WISCONSIN

6 ft 1 in (185 cm), 193 lbs (87 kg)

Nem feltétlenül ez az a poszt mely a legsürgetőbb megerősítésre szorul és előfordulhat az is, hogy az idén nem kerül kiválasztásra elkapó a DRAFT-on a Minnesota csapata által. Jelen helyzetben több életképes és kiemelkedő elkapónk van, akik meccsről-meccsre bizonyíthatnak, ráadásul mint tipikus futásorientált csapat talán elég is az a gárda ami van. Csak ugye új vezetőedző- új támadó koordinátor és egy új séma. Sokak szerint Peterson leszállóágban van és már nem lesz képes kiemelkedőt teljesíteni a meccseken. Remélem odavág egy 2000 yardos szezont a kételkedőknek.

Azonban elképzelhető az is, hogy a későbbi körök valamelyikében mégis kiválasztunk egy elkapót, így erősítve a versenyszellemet ezen a poszton.

A Wisconsin egyetem elkapója Jared Abbrederis jó választásnak tűnhet a 4-5. kör környékén. Jared Wisconsin-ban született, itt járt középiskolába és később egyetemre is. Középiskolában két poszton is játszott, bár egyik sem az elkapó volt. Itt még QB és DB volt. 2009-ben reshirt miatt nem játszhatott, de a következő évben már igen és ekkor már, mint elkapó szerepelt a Wisconsin csapatában. 2010-ben minden meccsen kapott lehetőséget és két alkalommal kezdőként is bizonyíthatott. 3 TD-t szerzett 20 elkapásból, de ezek közül egyet egy 79 yardos elkapással ért el, ami szezon rekord lett.

2011-től már minden meccsen kezdő volt és egyre jobb teljesítményt nyújtott. 933 yarddal a szezon legjobbja volt ráadásul ez az iskola történetében az 5. legjobb eredmény. Emellett 8 TD elkapása is volt, ráadásul a visszahordásokkal sem állt hadilábon, az Indiana ellen 60 yardos punt return TD-t ért el.

Tavaly 1081 elkapott yarddal és 7 TD-vel zárt. Számos elismerést begyűjtött és iskolarekordot állított fel.

Elismerései az egyetemi évekből:

Burlsworth Trophy (2013)
First Team All-Big Ten (2012, 2013)
Honorable mention All-Big Ten consensus (2011)
Honorable mention All-American punt returner - SI(2011)
Freshman All-Big Ten Team - Rivals (2010)

Erősségei:

Rövid és középtávon kiváló elkapó. Magassága és tömege adott ahhoz, hogy jó játékos váljon belőle. 3 évig kezdő volt a BigTen egyik legerősebb csapatában. Nagyon jól kap el, remekül érzi a labdát. A kötelező elkapásokat rendre megcsinálja. Magabiztos a pályán és kiválóan helyezkedik. Keresi a lehetőséget az elkapásokra és nem hagyja elveszni, az akár rossz dobásokat sem. Egy irányító által szerethető játékos. Képzett és szorgalmas játékos, amivel kompenzálhatja kisebb hiányosságait.

Gyengeségei:

Sebessége nem tartozik az elit közé, így hosszabb passzokkal nem igazán lehet keresni. Gyakran túlságosan is belemegy az ütközésekbe és ez nem annyira jó, hiszen magában hordozza a sérülés veszélyét. Blokkolás nem az erőssége. Volt már agyrázkódása, ami gyakran visszafogja a játékosokat a pályán tudva, hogy bekövetkezhet.

Scouting Combine eredményei:

  • 40 yardos sprint: 4.50 másodperc
  • Fekvenyomás (102 kg): 4
  • Vertikális ugrás: 30,5 inch (77.44 cm)
  • Helyből távolugrás: 117 inch (297.18 cm)
  • 3 cone drill: 6.80 másodperc

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com