Mike Glennon egy második körös pickért vihető Tampából

Már jó ideje mennek a hírek miszerint a Buccaneers el szeretné cserélni Mike Glennont. Most már pedig az árat is tudjuk. Az NFL Insider munkatársa, Ian Rapoport szerint egy második körös draft cetliért válna meg Lovie Smith az irányítótól. Ha a Buccaneers irányítót szeretne húzni a draft első körében, valóban nem túl valószínű, hogy a nemrég még akár kezdő potenciállal is bíró Mike Glennon, 2014-ben is Kalóz maradhatna.

Az irányító választásnak egyébként egyre nagyobb a valószínűsége, hisz felreppentek a hírek, hogy a Tampa Bay szeretne feltradelni a második helyre, a Rams-hoz. Bár ez még mindig nem jelent semmit, hisz mielőtt ma felütötték a fejüket ezek a pletykák, arról lehetett hallani, hogy inkább a letrade játszana. Ahhoz viszont kétség nem férhet, hogy Lovie Smith, és Jason Licht szabadulna Glennontól.

Az ok pedig nem más, mint az, hogy az irányító nem igazán illik bele Jeff Tedford támadó rendszerébe. A játékséma előírja, hogy az irányító legyen sportos, és követel persze némi mobilitást is. Az előző szezonban pedig Glennon, sok más jó képessége mellett megmutatta, hogy hát ő nem ez a srác. Miközben néha láttatta, hogy képes egy-egy atletikai megmozdulásra, többek közt azt is észrevehettük, hogy a zseben kívül, egy lajhár képességeivel vetekszik. Amit pedig mutatott, nem volt túl nagy hatással sem Jeff Tedfordra, sem pedig Lovie Smith-re.

Mike Glennon, függetlenül sikeres első évétől, nem lesz már túl sokáig Kalóz. Azonban kíváncsian várjuk, hogy van-e olyan NFL csapat aki feláldozna érte egy második körös draft választási lehetőséget.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com