Nincs opció és nincs trade Ponder esetében

Christian Ponder_1A Vikings nem kívánt élni Ponder opciós évével, így ezután a szezon után a Vikings egykori kezdő irányítója szabadügynökké válik. Nincs 5. éves opció, így Christian Ponder a 2014-es idény után szabadon elszerződhet bárhová, már ha lesz vevő.

A határidő lejártáig nem érkezett hivatalos bejelentés arról, hogy élnének Ponder opciós évével, így a hivatalos álláspont a NEM. A 2011-ben 12. összesített helyen választott játékos negyedik éve után nagy valószínűséggel távozik a csapattól. Spielman egy mai interjújában elmondta, hogy bár mennek a találgatások nem áll szándékukban eltradelni az irányítót.

Az, hogy nem marasztalják még egy évig szerintem senkit nem lepett meg, mert bár voltak jó pillanatai összességében nem hozta azt, amit előzetesen elvártak tőle. Ezt az opciós évet azért vették bele az újoncok szerződésébe, hogy a csapat és az adott játékos is rugalmas legyen ezt illetően, ha maradni kíván.

Abban az esetben, ha Ponder-t marasztalták volna a plusz opciós évre, akkor közel 10 millió dollárba került volna, de így emiatt nem kell aggódni sem a szurkolóknak, sem a csapatnak.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com