Jadeveon Clowney az 1/1-es, a teljes Draft lista

Hajnalban pont került a hónapok óta tartó találgatások végére és kiderült, hogy a Houston Texans a South Carolina defensive endjét Jadeveon Clowney-t választja ki az első helyen. A bejelentése nem okozott nagy meglepetést de az utóbbi hetekben a védő munkamorálja miatt sokat romlott a megítélése de ennek ellenére a szakértők többsége az első helyre rakta ami végül be is bizonyosodott. Utoljára a 2006-os évben volt védő az 1/1-es játékos és akkor is a Houston Texans választotta ki az ugyancsak defensive end Mario Williams-t.

A második helyen sokáig téma volt, hogy a St. Louis Rams megfelelő ajánlat esetén hajlandó lenne eltradelni a Washington Redskins-től kapott választás jogát (két éve az 1/2 helyért cserébe kapták, RG3 volt a Redskins választottja). Ajánlat (vagy elfogadható ajánlat) nem érkezett így a Rams biztosra ment és az offensive tackle Greg Robinson-t választotta.

A Jacksonville Jaguars legnagyobb hiányposztja az irányítóé volt, így nem tétováztak és kiválasztották a Central Florida QB-ját Blake Bortles-t. A felmérők alatt megkedvelték a játékost és nem akarták megváltoztatni a döntésüket. Valószínűleg az első kör bármelyik helyén kiválasztották volna.

A negyedik helyen érkezett az első trade, a Buffalo Bills a Cleveland Browns-tól megszerezte a negyedik picket és kiválasztották az elkapó Sammy Watkins-t. A vitán felül áll, hogy Watkins az idei osztály legjobb receivere volt de átadták érte az idei elsőkörös (ahogyan lenni szokott megcserélték az első körös picket), a 2015-ös első és negyedik körös pickjét. Ez egy elég, már-már irreálisan, drága pick volt de legalább láthattuk a Draft első selfiét.

A következő három helyen nem volt meglepetés, mindegyik csapat hiányposztra és a poszt bentmaradó legjobb játékosát választotta ki. A Raiders a linebacker Khalil Mack-et, a Falcons Jake Matthews-t és a Buccaneers az elkapó Mike Evans-t választotta ki.

A nyolcadik helyen a Browns következett volna, de eltradelte a Bills-től tradelt pozíciót a Vikings-al (a trade ára a 8. és 9. pick felcserélése és az ötödik körös pick átadása volt) és a Minnesota kiválasztotta az idei Draft első defensive backjét Justoin Gilbert-et. A kilencedik helyen végre választott a Browns is, a választásuk a linebacker Anthony Barr-a esett.

Ezt követően elfogadható és főként gyengébb választások következtek. A 11. helyen a Titans az offensive tacklet Taylor Lewan-t választotta pedig az idei offseasonban szerződtették Michael Oher-t és ott van még Michael Roos is a rosteren így összességében érthetetlen döntést hoztak.

A következő érthetetlen dolgot a Miami Dolphins követte el a 19. helyen. Kiválasztották az offensive tackle Ja’Wuan James-t. A posztra választás teljes mértékben indokolt volt, de a játékos maga nem. Egy feltradeel megszerezhették volna a Cowboys elől Zack Martin-t és James szerintem még a második körben is elérhető játékos lett volna.

A 20. helyen újabb trade következett, a New Orleans Saints feljött az elkapó Brandin Cooks-ért amiért átadták a 27. választásukat és az idei harmadik körös pickjüket.

Két választással később a Philadelphia Eagles következett volna de a Browns eltradelte a 22. választást az Indianapolis Colts-tól tavaly kapott 26. pickjükért és a harmadik körös választásukért és a Browns kiválasztotta az idei Draft sztárját Johnny Manziel-t. Az irányító az idei év legérdekesebb játékosa volt, GM-ként nem választottam volna ki de szurkolóként mindenképpen kezdőként szeretném látni az NFL-ben.

A későbbiekben meglepően húzott a Chiefs, az Eagles, a Patriots és a 49ers is. A Chiefs Justin Houston és Tamba Hali mellé kiválasztotta Dee Ford-ot pedig talán érdemesebb lett volna elkapót vagy támadófalembert húzni. Az Eagles a Browns-al eltradelt helyen kiválasztotta a defensive end Marcus Smith-t aki még a későbbi körben is elérhető lett volna.

A Patriots hiányposztra húzott de nem biztos, hogy a sérülékeny defensive tackle Dominique Easley lenne a legmegfelelőbb választás. A 49ers hiányposztra kiválasztotta a safety Jimmie Ward-ot. Az első kör végén a bentmaradó legjobb játékost szokták húzni és mivel már kimentek a legjobb safetyk így talán a cornerback Bradley Roby lett volna a legjobb választás.

Az utolsó helyen ismét trade következett, a címvédő Seahawks átadta a választás jogát a Minnesota Vikings-nak (a tarde ára a második és negyedik körös pick átadása) és választásuk az irányító Teddy Bridgewater-re esett. Az irányító pár hónapja még potenciális 1/1-es játékosnak számított így nagy üzletet csinált a Vikings és sok hiányossága ellenére is úgy néz ki, hogy véget ér Christian Ponder és Matt Cassel Vikings-es pályafutása.

Pick Csapat Játékos Poszt

Iskola

1(1) Texans Clowney, Jadeveon DE South Carolina
2(2) Rams (trade Redskins-től) Robinson, Greg OT Auburn
3(3) Jaguars Bortles, Blake QB Central Florida
4(4) Bills (trade Browns-tól) Watkins, Sammy WR Clemson
5(5) Raiders Mack, Khalil OLB Buffalo
6(6) Falcons Matthews, Jake OT Texas A&M
7(7) Buccaneers Evans, Mike WR Texas A&M
8(8) Browns (trade Vikings-tól) Gilbert, Justin CB Oklahoma St.
9(9) Vikings (trade a Browns-tól, eredetileg a Vikings választott) Barr, Anthony OLB UCLA
10(10) Lions Ebron, Eric TE North Carolina
11(11) Titans Lewan, Taylor OT Michigan
12(12) Giants Beckham, Odell WR LSU
13(13) Rams Donald, Aaron DT Pittsburgh
14(14) Bears Fuller, Kyle CB Virginia Tech
15(15) Steelers Shazier, Ryan OLB Ohio St.
16(16) Cowboys Martin, Zack OT Notre Dame
17(17) Ravens Mosley, C.J. ILB Alabama
18(18) Jets Pryor, Calvin FS Louisville
19(19) Dolphins James, Ja'Wuan OT Tennessee
20(20) Saints (trade a Cardinals-al) Cooks, Brandin WR Oregon St.
21(21) Packers Clinton-Dix, Ha Ha FS Alabama
22(22) Browns (trade az Eagles-el) Manziel, Johnny QB Texas A&M
23(23) Chiefs Ford, Dee DE Auburn
24(24) Bengals Dennard, Darqueze CB Michigan St.
25(25) Chargers Verrett, Jason CB TCU
26(26) Eagles (trade a Browns-al, eredetileg a Colts pickje) Smith, Marcus DE Louisville
27(27) Cardinals (trade a Saints-el) Bucannon, Deone SS Washington St.
28(28) Panthers Benjamin, Kelvin WR Florida St.
29(29) Patriots Easley, Dominique DT Florida
30(30) 49ers Ward, Jimmie SS Northern Illinois
31(31) Broncos Roby, Bradley CB Ohio St.
32(32) Vikings (trade a Seahawks-al) Bridgewater, Teddy QB Louisville

Kép: usatoday.com, larrybrownsports.com, abcnews.go.com, blenders.com

Címkék: nfldraft