A 32. helyen Teddy Bridgewater-t választotta a Vikings

Teddy Bridgewater_2A Vikings tartogatott meglepetést az első nap végére, hiszen felcserélt a Seattle csapatával, így újfent húzhatott még az első nap. Ez az első nap sem telt el Vikings meglepetés nélkül, hiszen csapatunk az első kör végén ismét húzhattunk egy játékost egy trade eredményeképpen.

Már-már a vége felé jártunk az első nap eseményeinek, mikor hirtelen ismét felvillant a TRADE felirat és elhangzott a bejelentés, a Minnesota Vikings felcserélt a Seattle helyére és így ők fognak választani az első kör 32. helyén. Szerintem teljesen jól jártunk, mert ezért a helyért cserébe csak a második körös és egy negyedik körös pickünket adtuk.

Kis idő múlva jött Roger Goodell és beolvasta, hogy a Seattle Seahawks elcserélt a 32. választójogát az első körben a Minnesota Vikings csapatával, akik a Louisville irányítóját, Teddy Bridgewater-t választották ki. Nagyon nagy öröm fogott el minket és a #firespielman és hasonló hastaggel ellátott üzenetek is megszűntek a twitteren, helyette boldog üzeneteket lehetett olvasni.

Szó volt arról, hogy jön egy irányító a Dradt-on és elvileg a második körben érkezett is volna, de nem kockáztatott Spielman. A történethez hozzátartozik, hogy az összesített 22. helyet céloztuk meg először, de a Cleveland Browns is licitált az Eagles helyére és végül az Ohio-i csapat ajánlatát akceptálták. A tét Johnny Manziel volt, mivel mi is őt szerettük volna választani, de szerintem Bridgewater-el ezerszer jobban jártunk, mint az agyonsztárolt Manziel-el.

Akár csak az előbb most itt is következzen egy kis élet és karriertörténet.

Bridgewater Florida államban, Miami-ban született 1992-ben. Itt járt középiskolába is ide járt, majd a Louisville egyetemen folytatta pályafutását. Diplomás emberről van szó, hiszen a 2012-es év végén sportadminisztráció szakon szerezte meg a diplomáját. 2011-ben újoncként csereként kezdte, majd an egyedik héten beállt a Marshall ellen és onnantól kirobbanthatatlan lett. 2011-ben megnyerte a Big-East legjobb újonca díjat, ráadásul Sugar Bowl győztes is lett. A döntőben a Florida-t verték meg. Másodévesként 11 meccsen kezdett, egyszer csak azért nem mert megsérült az egyik meccsen. 25 TD, 7 interception a második évében. 2012-ben a Big East év támadójátékosa lett.

2013-ban csak a UCF-től kaptak ki, de ismét megnyerték a Sugar Bowl-t, ahol Bridgewater ráadásul az MVP díjat is besöpörte. Tavaly nagyon jó szezont futott 31 TD passza mellett csak 4 eladott labdája volt.

Majdnem tökéletes irányítóméret. Nagyon jól fut és okosan játszik a pályán. Kiegyensúlyozottsága példaértékű. Remekül lát a pályán és csak a kellő időig tartja a labdát. Lábmunkája hibátlan, ennek köszönhetően zsebben és azon kívül is hatékony játékos. Vállalja az ütközéseket ha kell, de talpon tud maradni és utána is tud akár nagy passzt is indítani. Kissé alacsonyan dobja a labdát, így a védőknek van lehetőségük beleütni. Néha túldobja az emberét.

Spielman elmondta, hogy úgy érezték Bridgewater-el erősebbek lehetnek ezért is a választás. Norv Turner és Mike Zimmer is megnézte jó párszor a játékost a pro day-eken. Egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtott. Ráadásul az egyik beszélgetés alkalmával “sokkolta” a Vikings új vezetőedzőjét mert ránézett és azt monda, hogy “azt hiszem Minnesota az én helyem. Ez az a hely, ahova menni akarok.” Zimmer emlékezett erre és bízott Teddy-ben.

Zimmer elmondta, hogy Teddy játszani fog, ha úgy érezzük készen áll a feladatra. Versenyt szeretnénk a csapaton belül.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Kép: cbssports.com