Anthony Barr a LB-sor erősítéséért érkezett a Vikings-hoz

Az első hét választás megesett, majd ránk került a sor, de hirtelen megjelent a TRADE felirat. A Cleveland Browns feljött egy kemény helyet és 1/8-on választhatott. Mi ezzel persze jó jártunk, hiszen az 1/9 mellé kaptuk pluszba egy 5. körös választójogot. Tehát ismét mi választhattunk és egy kis idő múlva megérkezett a pick is.

Goodell jött és beolvasta, hogy a Vikings választása a 2014-es NFL DRAFT kilencedik helyén Anthony Barr a UCLA LB-je.

Ezzel sok rejtély megoldódott, nevezetesen az, hogy a védelembe erősítettünk az első körben. A szurkolók a Vikings Draft Party-ján, amit Minneapolis-ban tartottak elkezdtek beledőlni a kardjukba és szépen lassan szállingóztak hazafelé. Sokan nem értettek egyet ezzel a döntéssel, mind irányítót szeretett volna, de persze már a DRAFT előtt nyílt titok volt, hogy nem vagy nem csak irányító fog jönni az első körben.

Nézzük először a száraz tényeket a Vikings új játékosáról, Anthony Barr-ról.

Barr Indiana államban egy South Band nevű helyen született 1992-ben. NFL-es rokonságban van, hiszen apja és nagybátyai is mind szerepeltek az NFL-ben. Középiskolában még futóként játszott és az egyetemen is ezen a poszton kezdett el játszani. Első két évében futó, elkapó és tight end is volt a UCLA-n, csak junior évében került át a védelembe, LB posztra, ahol viszont végig kezdőként lépett pályára. Annak ellenére, hogy a 2013-as DRAFT-on első körös játékosnak titulálták ő visszatért a UCLA-re senior évében. 2012-ben megnyerte az év védője díjat a PAC 12-ben.

Nagyon jó pass rusher játékos, akinek a kezdősebessége miatt akár könnyedén a támadófal mögé tud kerülni. A szélső futások ellen nagyon hatékony, lezárja a szélső utakat. Kitartó, szívós játékos, aki nem adja fel. Labda közelben van, így mindig veszélyes a támadójátékosokra. Alacsonyan megy bele az ütközésekbe, így a támadófalembereknek igen nehéz dolguk van vele szemben. Kiváló atletikus képességei vannak. Viszonylag tapasztalatlan, hiszen csak két idényen keresztül volt LB az egyetemen. 1-2 év alatt belerázódik majd a játékba és Mike Zimmer pont az az ember, aki elitet tud belőle csinálni, nem véletlen, hogy rá esett a választása.

Mike Zimmer és Rick Spielman is elmondta, hogy nem volt nagy kavarodás, mert mindenképpen védőt szerettek volna elhozni előbb a DRAFT-on. Elvileg Khalil Mack volt a cél, de Zimmer-ék végül Anthony Barr mellett öntöttek, mert Mack kiment és mögötte Barr volt a második legerősebb játékos LB poszton.

Spielman elmondta, hogy mikor elkezdődött a Draft már kész volt a terv, már elvolt döntve mit is fognak csinálni. 

“Ő egy teljesen felnőtt ember. Remek atletikus és sportos képességekkel van megáldva. Nagy és intelligens játékos. Ő az a fajta srác, akit a Vikings szeretett volna magáénak tudni.” – mondta el a Vikings vezetőedzője, Mike Zimmer.

“Nagyszerű érzés. Nagyon elegéns csapathoz kerültem és alig várom már, hogy elkezdjem a munkát már Minnesota Vikings játékosként. Mike Zimmer szerintem egy nagyon jó edző és zseniális védelmi szakember, akivel tökéletesen lehet együtt dolgozni.” – mondta el a Vikings frissen kiválasztott játékosa, Anthony Barr.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com