Jerick McKinnon lehet Peterson cseréje

Jerick McKinnon_1Talán kicsit meglepetés, de a harmadik körben egy futót is választott a csapatunk, a Georgia Southern RB-jét, Jerick McKinnon-t. Tudtuk, hogy van még lehetősége húzni a Minnesota Vikings együttesének a 2014-es NFL DRAFT harmadik körében, de nem hittük volna, hogy már itt kiválasztják az új backup futónkat.

A Seattle Seahawks-tól a Harvin trade kapcsán kapott pick a harmadik kör 32., összesített 96. választójoga volt és a Minnesota Vikings a Georgia Southern futóját, Jerick McKinnon-t választotta ki.

Toby Gerhart Jacksonville-be távozása után megüresedett a csere futó pozíciója csapatunknál és bár a választás előtt már 3-an voltak erre a pozícióra a Vikings úgy vélte, hogy a harmadik körben is hoz egy futót, biztos ami biztos. Ezzel véleményem szerint versenyhelyzetet akar teremteni, hogy a most például a magát stabilnak érző Asiata is küzdjön a csapatban maradásért.

Következzen néhány gondolat McKinnon pályafutásából.

Jerick McKinnon Atlanta-ban, Georgia államban született 1992-ben. Középiskolában irányító és futó is volt, ráadásul régiós bajnokságot nyert junior évében. Atletizált is a középiskolában, tagja volt a 4×100-as váltónak is, de 100 méteres síkfutásban is szerepelt. Egyeteméül a Georgia Southern-t választotta, ahol irányítóként és futóként is szerepelt, hasonlóan a középiskolás éveihez. Első egyetemi évében 10 mérkőzésen játszott mind kezdőként, ebből egy alkalommal kezdő irányítóként. 2013-ban 125 futott yardot és a győzelmet jelentő TD-t szerezte a Florida Gators ellen és ezzel történetük során először nyertek BCS csapat ellen. A kétszerez All-American válogatott és MVP játékos egyetemi éveiben 3899 yardig jutott.

Nagyon jó atléta. Remek arányban van a termete és a súlya. Fekvenyomással a súlya kétszeresét, gugolásból a súlya háromszorosát is képes kinyomni. Sok oldalú, kiváló munkamorállal rendelkező játékos. Néha hezitál a futásnál és magasan van. Elég kevés alkalommal kapott el labdát. Passzvédekezésnél nem annyira hatékony.

Spielman gondolata McKinnon-al kapcsolatban.

“Talán az övé volt a legérdekesebb gyakorlat, amit tavasszal láttam. Legkitartóbb volt a pro day-eken és mindent megtett, hogy jó színben tűnjön fel, számunkra sikerült.”

McKinnon mindenképpen versenyhelyzetet teremt majd a futók között, kivéve ugye Peterson.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com