Scott Crichton-t a harmadik körben választotta a Vikings

Scott Crichton_1A robbanékony defensive end poszton játszó játékos nagy hasznára lehet a csapatnak.

A DRAFT második körében nem választottunk senkit, így 3 órán keresztül csak a többi csapatot figyelhettük, hogy melyik hogyan javítja játékosállományát. Majd eljött a magyar idő szerinti hajnali 4 óra és a Minnesota Vikings csapata került sorra. Pontosan nem tudtuk, hogy ki érkezhet, de még posztra is csak félve mertünk tippelni, ami persze nem jött be. Sokan a secondary-be erősítettek volna CB vagy S poszton, de a Vikings másképp gondolta.

A 2014-es NFL DRAFT összesített 72. helyén a Minnesota Vikings az Oregon State DE-jét, Scott Crichton-t választotta ki. Igen csak tetszetős választás, hiszen egy nagyon jó játékosról van szó, akit máris Jared Allen 2.0-nak titulálnak.

Ezzel ismét erősítették a védelmet és azon belül is a Defensive line-t, amiről most már elmondható, hogy készen áll és bevethető a bajnokságban, ide több erősítés nem kell. Remek játékosok vannak minden posztra.

Jöjjön egy kis ismertető Crichton-ról.

Scott Crichton 1991-ben Tacoma-ban, Washington államban látta meg a napvilágot. A középiskolában defensive end és linebacker poszton játszott, ráadásul nem is rosszul, hiszen MVP díjat is nyert. A Rivals.com 3 csillagos játékosnak osztályozta és az ország 44. legjobb DE-jének titulálta. A nép 2011 emelte fe la fejét látván őt, hiszen redshirt-freshman évében 74 tacklet és 14.5 negatív yardos szerelést csinált 6 kikényszerített fumble és 6 sack mellett. Következő két évében összesen 91 tacklet ért el, de sackjeinek számár növelni tudta. 2012-ben 9, 2013-ban pedig 7.5 irányító szerelést mutatott be, valamint volt még 4 kikényszerített fumble-je is.

Méretei megfelelőek, hogy minden sémában bevethető legyen. Kitartó és nagy fizikumú játékos, aki nem fárad el. A fal minkét szélén használható, így sokat segíthet a rotálásban, hacsak nem harcolja ki a kezdő szerepet. Nagyon labdaérzékeny játékos, minden esetben a megszerzésén fáradozik ha lát esélyt rá. Nem ismeri a feladás szót, ha blokkolják, addig hajt míg ki nem szabadul, nem adja fel a játékot. Ami a legfontosabb, hogy robbanékony játékos, ráadásul jól használja a kezeit is. Jó támadófallal szemben gyakran tehetetlen, bár nagyon hajt. Sebessége nem akkor, hogy gyorsan megkerülje az offensive tackle-t.

Spielman elmondta, hogy:

“tanulékony srácról van szó, akinek ha azt mondja, hogy üljön le és egész nap nézze a felvételeket megteszi kérdés nélkül. A játékos motorja nonstop. Folyamatosan a labda felé mozog, remek ösztönös képességekkel rendelkezik. Igaz, hogy nem rendelkezik elit sebességgel a pass rusher-ek között, de a legjobb kezekben van, hogy ezen mind javítsunk és a legjobb lehessen.”

Szerintem nagyon jól jártunk vele, mert tényleg egy elszánt játékosról beszélünk, aki mindent belead. Tanulással és szorgalmas munkával, akár még idén kezdő is válhat belőle. Az előszezon során még foglalkozunk ezzel a játékossal is.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com