4/113: Andre Williams, RB, Boston College

A harmadik napon egy running back húzással kezdett a New York Giants, a rendkívül produktív idényt maga mögött tudó Andre Williams lett csapat választottja.

1992. augusztus 28-án született New York államban Poughkeepsie városában. A Parkland High School tagjaként egészen elképesztő utolsó évet hozott össze, 1913 yardot és 33 TD-t futott. All-State AAAA első csapatba választották és a 'The Morning Call' az év játékosának választotta. A Rivals.com 3 csillagos prospectnek és a 44-dik RB-nek rangsorolta, ő pedig a Boston College-ra iratkozott be, a Temple, Akron és a Vanderbilt ellenében.

Sikeres egyetemi karrierjét 2010-ben kezdte és már ekkor is 461 yardig és 2 touchdowing jutott. A Syracuse ellen 42-szer cipelhette a labdát. Egy évvel később kevesebbet volt a pályán, de így is jobb számokat tudott hozni (517 yard, 4 TD). 2012-ben nem feküdt neki a pass heavy offense (604 yard, 4 TD) és az igazi áttörést seniorként produkálta. 2177 yardot futott és 18 touchdownig jutott, a Heisman trófeára ő is esélyes volt, a hat játékos közül a negyedik lett. Ezen kívül All-ACC első éa All-American csapatba választották, valamint a legjobb running backnek járó Doak Walker Award is az övé lett.

Erősségek: erőteljes felépítésű futó, hosszú karokkal és széles vállakkal. Lenyűgöző egyensúlyérzékkel rendelkezik. Ütközés után is hasznos yardokat tud szerezni csapata számára. Vállait alacsonyan tartja. Könnyen el tudja érni a megfelelő sebességet, ami elég ahhoz, hogy kiverekedje magát a tömegből. Brutális stiff armmal rendelkezik. A passzblokkolásba is be tud segíteni. Felismeri a blitzet. Remek intelligenciával és versenyszellemmel rendelkezik. 4 produktív évet tudhat maga mögött, amelyből az utolsóban ő volt az NCAA legjobb futója és a Heismanra is esélye volt.

Gyengeségek: ugyan be tud segíteni a passzblokkolásba is, de javulnia kell még a játék ezen elemében. Mindössze 10 elkapása volt a 4 év alatt, 2013-ban 0. Sokat használták, 704 carry-t tudhat maga mögött. Számos nagy futását a csapatának köszönhette, volt hogy kontakt nélkül tett meg több mint 20 yardot.

Combine eredmények

Méretek: 5'11" és 230 lb
40 yard: 4,56 s
Súlypontemelkedés: 38 inch
Helyből távolugrás: 129 inch
3 cone drill: 7,27 s
20 yard shuttle: 4,06 s
60 yard shuttle: 11,62 s

Jó értéket képvisel a negyedik körben, nem mindig találni Heisman Trophy döntős játékost a draft ezen szakaszában. Erőteljes running backről van szó, aki egy dologhoz ért igazán, mégpedig a futáshoz. Emiatt nem meglepő, hogy a negyedik körig csúszott, alig volt néhány elkapása és blokkolásban is van még hova fejlődnie. E mellett irtózatosan sokat használták az elmúlt 4 évben. A negatívumok ellenére jó értékkel bír Williams a negyedik körben, aki stabilitást adhat a futójátéknak. Méretben és a játék egyes elemeiben nagy hasonlóságot mutat Andre Brownnal. 

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu