David Yankey a támadófalba érkezett a negyedik körben

A harmadik nap igen izgalmas és eseménydúsra sikeredett a Minnesota Vikings számára. A napnak 4 pickkel indultunk neki végül 6 játékost választottunk ki. A negyedik körben David Yankey érkezett.

A harmadik napon igencsak belehúztunk és bár a végére már csak a pickek elhasználása volt a cél, az elején voltak igen megbízható húzásaink is. Kezdetnek a 4. körben itt volt, a Stanford támadó falembere, David Yankey.

David Yankey Sydney-ben, Ausztráliában látta meg a napvilágot, de Georgia-ban cseperedett fel. Egyetemre a Stanford-ra járt, ahol még Andrew Luck-al is játszott együtt. Juniorként a Morris Trophy-t is elnyerte, ami a konferencia legjobb támadó falemberének jár. 2013-ben és tavaly is All-American válogatott lett, ráadásul a PAC-12 1st Team tag is lett.

Méretei adottak, hogy jó játékos váljon belőle. Kezeit jól használja, ráadásul hosszúak is amivel a védőt simán kiparancsolja szélre, így leveszi az irányítóról a nyomást. Intelligens játékos, aki a Stanford-on még kapitánynak is ki volt jelölve. Három évet keményen végigjátszott, szívós játékos. Az egyensúlyérzéke nem a legjobb. Darabos, kissé lassú mozgása van. Ha mögé kerülnek, már ritkán tud javítani.

Speilman rövid gondolata:

“David Yankey volt a legjobb elérhető játékos a listán. Túl jó volt, hogy lemondjunk róla.

Véleményem szerint Yankey egy jó játékos és könnyen versenyben lehet akár a kezdő guard posztért is.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com