5/152: Nat Berhe, S, Sand Diego St.

Az ötödik körben a secondary megerősítésébe kezdett bele a New York Giants, Nat Berhe érkezett.

1991. július. 6-án született Californiában, Fontana városában. A középiskola végeztével 2 csillagos prospectnek tartották. Eredetileg a UTEP-re iratkozott be, később azonban megváltoztatta döntését és a San Diego State-t választotta.

Első évében redshirtöt kapott. 2010-ben jelentősebb időt tölthetett a pályán, hiszen 39 szerelést és 1 INT-t szorgoskodott össze. Produktivitása fokozatosan nőtt, egy évre rá 57 tackle-t és 2 picket írhattak fel neki. Az igazi áttörés 2012-ben következett be, hentes üzemmódba kapcsolt és utolsó két szezonjában egyaránt 90 szerelés felett zárt (94 és 99). Ehhez hozzájön még junior évéből a két interception.

Erősségek: jó sebességgel tudja üldözni ellenfeleit. Könnyű lábai vannak, hátrafelé menet is jól mozog. Megfelelő egyensúlyérzékkel rendelkezik. Jól használja periférikus látását, melynek köszönhetően kikerüli a blokkokat és odaér a labdás játékoshoz. Jól olvassa a játékot, általában megérzi mi fog következni. Fizikális játékos, örömmel szereli le az ellenfél játékosát. Jól használja kezeit a blokkok kivédésében. High motor. Remek versenyszellemmel rendelkezik, karaktere kompatibilis az NFL-be. Sokoldalú, mindkét safety pozícióban van tapasztalata. Tartóssága kiváló, 41 mérkőzésen szerepelt. Utolsó két évében vezette csapatát a szerelések számában.

Gyengeségek: a vártnál kisebb méretekkel és erővel rendelkezik, ráadásul nem is nagyon tud már hova izmosodni. Átlag alatti magasság és kézméret. A pályán jó tempóban játszik, de valójában lehetne kicsit gyorsabb is. Csípője kötött. Coverage-ban szüksége lenne még némi gyorsaságra. Néha túlzott a lelkesedése és emiatt elhibázza a szerelést. Technikáján is javítania kell majd. A nagyobb elkapók ellen fizikai hátrányban van. Fegyelmezettebben kell játszania.

Combine eredmények

Méretek: 5'10" és 193 lb
40 yard: 4,71 s (valahol 4,62-t írnak)
Fekvenyomás: 15
Súlypontemelkedés: 35,5 inch
Helyből távolugrás: 117 inch
3 cone drill: 7,08 s
20 yard shuttle: 4,22 s

Érdekes döntés volt Berhe húzása, több olyan safety is elérhető volt még, akiket előzetesen magasabban rangsoroltak. A draft ezen szakaszában már van lehetőség a kísérletezésre és ha valamelyik GM beleszeret egy játékosba, akkor ki fogja őt választani. Most is ez lehetett a helyzet és találhatunk indokokat, amelyek Berhe mellett szólnak. Ilyen a jó mentalitása, agresszív játékstílusa, de az is látszik miért rangsorolták ennyire hátul. Átlag alatti méretei problémát jelenthetnek majd profi szinten, nem biztos, hogy ennyire domináns tud lenni. Ráadásul a coverage nem feltétlenül tartozik erősségei közé, a mély zónában nem lehet otthagyni az elkapóval. Mindezek ellenére lehet belőle valami, az esélye meglesz rá, hogy a jövőben bekerüljön a rotációba.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu