Stephen Watts és Price a hetedik körben érkeztek

Jabari Price_1A hetedik körös játékosokról így egyben fogunk említést tenni. Jöjjön tehát Shamar Stephen, Brandon Watts és Jabari Price ismertetője. Elérkezett a hetedik kör, ahol még volt három választásunk, amit mind el is használtunk, tehát nem cserélgettünk fel vagy le. A Vikings itt is a védelem erősítésére ment rá, hiszen egy DT, egy LB és egy CB érkezett a csapathoz, akik valószínűleg csak edzőtábori emberek lesznek.

220. helyen a Connecticut defensive tackleje, Shamar Stephen. a 223. helyen a Georgia Tech linebackere, Brandon Watts és a 225. helyen a North Carolina cornerbackje, Jabari Price lett kiválasztva csapatunk által.

Nézzük szépen kiválasztási sorrendben.

Shamar Stephen 2009-ben redshirt-ös volt, így csak 2010-ben debütált az egyetemen. Ekkor 11 meccsen lépett pályára (8 alkalommal kezdőként), ahol 27 tackle-t, négy negatív yardos szerelést és 2 sacket szerzett. 2011-ben már minden meccsen kezdő volt. Sajnos a sérülés nem kerülte el. Egy előszezon meccsen meghúzta a keresztszalagját, így a szezon első két meccsét kihagyta, de utána 10 meccsen játszott, kilencszer kezdőként. Tavaly egy vállműtéten esett át, de nem befolyásolta a szezonjában, ráadásul legjobb idényét hozta 60 szereléssel, 10 negatív yardos szereléssel és 3 sackel. Csapatkapitányként játszott az utolsó szezonban.

Remek méretekkel rendelkezek, sportos, nagy ember. Nyers eszközökkel dolgozik, nagyon sokoldalú játékos. Átlagos szem és ösztönök. Használhatná jobban kezeit.

Brandon Watts a Georgia Tech játékosa volt 2009-től, ekkor redshirt miatt nem játszott. Redshirt freshman évében (2010) már 12 meccsen lépett pályára, háromszor kezdőként, összesen 21 tacklet és egy negatív yardos szerelést szerzett. Junior évében már 13 meccsen kezdő volt és 77 tacklet ért el, valamint 2 sack és két kikényszerített fumble is neve mellé került. 2013-ban az előszezonban a Butkus Awards listáján szerepelt. A leggyorsabb LB-nek mondták az ACC-ben. Összesen 179 tackle, 16 negatív yardos szerelés került a neve mellé az egyetemen. Két évig stabil kezdő volt. 49 meccsen játszott, 29-en kezdett. 

Jabari Price a középiskolában cornerback és safety poszton is játszott. 2010-ben került a North Carolina egyetemre, ahol első évében mind a 13 meccsen játszott. 20 tackle, 5 passz elütés és 1 interception a mérlege. A 2011-es edzőtáborban megsérült a bal kezében egy ín és műteni kellett, így az első 5 meccset kihagyta. 2012-ben már 11 meccsen kezdő volt, ahol 76 tackle, 9 labda elütés és 1 interception mellett volt egy kikényszerített fumbleje és egy sackje is. A szezonfináléban egy vállsérülés miatt nem játszott. Tavaly végig egészséges volt. 80 tackle, 9 labdaelütés a mérlege. Jó a sebessége és a gyorsulása. Agresszív, produktív szerelő. Nem egy playmaker és csak két interception egész egyetem alatt, ami nem igazán jó. 

Ők hárman tehát a hetedik körben érkeztek. Igazából nem tudom kinek mennyi esélye van megragadni egyáltalán az első keretszűkítés utánig vagy esetleg a szezonig, de sok sikert kívánunk nekik az elkövetkezendő időkre.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com