5/174: Devon Kennard, LB, USC

Idei egyetlen kompenzációs pickükkel a New York Giants is a védelmet erősítették, Devon Kennard személyében egy pass rush-hoz is értő linebacker érkezett a USC-ről.

1991. június. 24-én született Arizona államban, Phoenixben. Középiskolában a Desert Vista High Schoolban futballozott, senior évében azonban csapattársa, Marcus Washington visszatéréséig running backként is bevetették. Jobb térdében ACL szakadást szenvedett és kihagyta a hátralévő szezont. Később részt vett a 2009-es U.S. Army All-American Bowlon. Kiváló játékosnak, a legjobb védőnek rangsorolták. A California, a Texas és a USC egyetme között vacillált, ő pedig az utolsó mellett döntött.

Freshman szezonját csere defensive endként kezdte, de egyre fontosabb kapott a pass rush szituációknál. Ezután erős oldali linebacker lett belőle. Végül öt mérkőzésen kezdett és összesen 34 szerelésig jutott. 2010-ben a harmadik pozícióban, a középső linebacker posztján játszott. Nem szerepelt rosszul, 72 tackle-t és 2 sacket ért el. A változatosság kedvéért egy évre rá újra defensive end lett belőle... 29 szerelésig és 2 sackig jutott, amelyből az egyik safety-t eredményezett. A 2012-es esztendőt mellizomszakadás miatt kihagyta. Egy évre rá szélső LB-ként tért vissza. 60 szerelést és 9 sacket szerzett, amely All-Pac-12 második csapatba való jelölést eredményezett neki. Rendkívül intelligens játékos, 2012 tavaszán diplomázott kommunikációból, azóta pedig mesterképzésre jár. Csapatából neki volt a legmagasabb átlaga.

Erősségek: jó felépítés és hosszú karok. Jó kezdősebesség, két- és hárompontos állásból is indulni tud. Kezeit jól használja. Karhosszúságának köszönhetően effektíven alkalmazza a bull rush-t. Jó rugalmasság, az offensive tackle hatósugarából alacsonyan futva ki tud kerülni, vagy pedig középen betörni. A coverage feladatokat is rá lehet bízni. Jó vérvonal. Édesapja, Derek All-American támadó falember volt a Nevada egyetemen, az NFL-ben pedig 11 szezont húzott le.

Gyengeségek: kissé 'jack of all trades' típusú játékos, nincs egy játékelem aminek a mestere lenne. Nincs meg az ereje ahhoz, hogy "klasszikus" defensive end legyen. Komoly kétségek vannak tartósságát illetően. Kihagyta a teljes 2012-es évet, a 2010-es szezon után csípőjét kellett artroszkópikus eljárással műteni, a 2010-es tavaszi edzésekkor bal hüvelykujja miatt kellett kés alá feküdnie, 2008-as ACL szakadásáról pedig már volt szó.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" és 249 lb
40 yard: 4,7 s
Fekvenyomás: 23
Súlypontemelkedés: 30 inch
Helyből távolugrás: 113 inch
3 cone drill: 7,25 s
20 yard shuttle: 4,32 s

Ígéretes játékossal állunk szembe, édesapja is NFL játékos volt. A USC-n a védelem kapitánya is volt. Nem tudni még milyen poszton kerül majd bevetésre, de valószínűleg erős oldali linebacker lesz a rendszerünkben. Már régóta hiány van egy olyan LB-ből, aki blitzelni is tud, a jövőben ezt az űrt pótolhatja. Aggasztó a sérülékenysége, majdnem minden évben műteni kellett, kérdés hogy fogja bírni a fokozott terhelést a profik között.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu