6/187: Bennett Jackson, CB, Notre Dame

A hatodik körben a New York Giants utoljára választott az idei Drafton és választottja  Bennett Jackson a Notre Dame-ről.

1991. szeptember. 16-án született Hazlet városában New Jersey-ben. A Raritan High School tagjaként futót, elkapót és defensive backet játszott. A focin kívül atletizált is, sprinterként és gátfutóként szerepelt. A Rivals.com-nál 3 csillagos prospectként szerepelt, a 61-dik legjobb elkapónak tartották. Egyeteméül a Notre Dame-et választotta a Michigan State, Rutgers és Southwestern ellenében.

Az egyetemet WR poszton kezdte és freshmanként főleg a special teamben kapott helyet. 2011 tavaszán posztot váltott és cornerback lett belőle. Ezt követően főképp csereként kapott csak lehetőséget, 18 szerelésig jutott. Juniorként eljött az ő ideje, 65 szerelést és 4 interceptiont szerzett. Azért is figyelemreméltó ez a teljesítmény, hiszen a teljes szezonban vállsérüléssel küzdött. Seniorként 64 tackle-ig és 2 INT-ig jutott.

Erősségek: a pozícióhoz képest jó felépítés megfelelő izommal és hosszú karokkal. A vártnál jobb testkontroll, jó rövidtávú gyorsaság. Fizikálisan szerel és hatásos a futás ellen is, megtámadja a LOS-t. Keményen dolgozik a blokkok ellen és a lehető legrövidebb úton próbál a labdás emberhez jutni, hogy megcsinálja a play-t. A nagyobb termetű elkapók ellen is helytáll. Mindig készenlétben áll, kijavítja hibáit és jó ütemben "lép bele" az átadásba. Agresszívan megy a labdáért. Strapabíró játékos, végigjátszotta az elmúlt két évet. Special teamben is bevethető, kick returnerként is.

Gyengeségek: kicsivel jobb egyensúlyérzékre lenne szüksége. Rossz technika, a snap után túl hamar fordítja el csípőjét, ami emberének az elvesztéséhez vezethet. Szemeit néha rosszul használja és nincs elég sebessége hozzá, hogy korrigálja esetleges hibáját. Sokkal nagyobb tudatosságra lenne szüksége. Hajlamos lehet büntetéseket gyűjteni. Rosszul méri fel a mély passzokat. Szerelési technikáján javítania kell. Sokkal több interceptiont is szerezhetett volna.

Combine eredmények

Méretek: 6'0" és 195 lb
40 yard: 4,51 s
Fekvenyomás: 13
Súlypontemelkedés: 38 inch
Helyből távolugrás: 128 inch
3 cone drill: 6,75 s
20 yard shuttle: 4 s

Workout warrior, az utolsó három számban remekelt. A draft ezen szakaszában képességeivel nincsenek problémák, korrekt játékos válhat belőle. Kérdés, hogy cornerbackként is helyt tud-e állni a ligában, de special teamernek mindenképp jó lehet. Kérdés miért volt szükség egy újabb CB-re, így is valószínűleg több olyan játékostól megválik csapatunk, aki adott esetben a keretben lett volna.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu