Cornerback posztra Kendall James-al erősített a Vikings

Kendall James_1A hatodik körben CB posztra is húzott játékost a Vikings, méghozzá a Maine egyetemről Kendall James-t választották. A hatodik körben a secondary másik posztjára, a cornerback pozícióra is választott játékost a Vikings. Ezzel jelenleg 10 CB található a rosteren, ez a szám nyilvánvalóan csökkenni fog, ahogy haladunk a szezon felé, de most még van kiből válogatni.

A hatodik körben tehát a Maine CB-je, Kendall James érkezett. James Roselle-ben, New Jersey-ben született. Középiskolába a Union County Academy-be járt. Minden all-conference és all-league díjat besöpört junior és senior évében. 10 év után ő vitte sikerre csapatát és ennyi idő után győztes szezont tudtak produkálni. Football mellett kosárlabdázott és atletizált is. 2009-ben került a Maine egyetemre, de redshirt miatt csak 2010-től játszott. Ekkor 11 mérkőzésen játszott még csere CB-ként. 2011-től 2013-ig igen jól teljesített. 136 tackle, 8 interception és 25 elütött labda mellett még 3 kikényszerített fuble-t is csinált. 2012-ben egy 100 yardos interception return TD-t ért el a Bryant ellen.

Kiemelkedő sebessége és súlypontemelkedése van a srácnak. Egyensúly érzéke sem elhanyagolható és nagyon mozgékony játékos. Laza csípőjének és finomra hangolt bokamozdulatainak köszönhetően nagyon jó az irányváltási képessége. Három évig volt kezdő. Labdaérzékeny játékos. Sajnos kicsit sovány, rövidek a karjai és kicsik a kezei. Alacsonyan blokkol és nem mindig tud rendesen szerelni. Csak kilenc alkalommal tudta kiemelni a 102 kg-t a Scouting Combine-n, ami a legalacsonyabb szám a DB-k közül. Mindezek ellenére ügyes játékos és jó a játékszervező képessége.

Spielman elmondta, hogy:

“Leginkább sportossága és a hozzáállása izgat James-al kapcsolatban.”

A roster tehát egyre telítődik (már kész is), mostantól minden a játékosokon múlik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com