Amukamara elégedetlen magával

A New York Giants cornerbackjének, Prince Amukamara-nak véleménye szerint eddig pályafutása során csalódást keltett az NFL-ben. A védőt a 2011-es Draft első körének 19. helyén választotta ki a Giants és elmondása szerint kiválasztásának pozíciója miatt többet kellett volna kiadnia magából az elmúlt három évben.

"Nem várom el, hogy új szerződést ajánljanak a számomra, nem szolgáltam meg a belém fektetett pénzt. Úgy is mondhatnám, hogy nagy szezont szeretnék futni idén. Kizárólagosan a futballal fogok foglalkozni." - nyilatkozta Amukamara a Newark Star Ledger-nek adott interjújában.

A Giants élt Amukamara opciós ötödik évével és a cornerback 6,9 millió dollárt fog keresni a 2015-ös szezonban. Összehasonlításképpen a posztján szereplő Richard Sherman négyéves, 56 millió dolláros, Joe Haden pedig ötéves, 68 millió dolláros szerződést írt alá az utóbbi hetekben. Hasonló szerződés szerepelhet Amukamara hosszútávú terveiben is.

A védő pályafutásának három szezonja alatt 36 mérkőzésen lépett pályára és 27 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. Eddig csak 3 interceptiont szerzett de pályafutásának legjobb szezonját futotta a tavalyi évben. 85 tacklet, 1 interceptiont és 2 kierőszakolt fumblet szerzett a 2013-as alapszakaszban.

(profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: capitalnewyork.com)