Super Bowl LII: Minnesota nyerte a rendezési jogot

Super Bowl LII_1Kedden az NFL tulajdonosok tavaszi gyűlésén többek közt megszavazták, hogy kié legyen az 52. Super Bowl. Minnesota nyerte el az 52. Super Bowl rendezésének jogát a keddi NFL tulajdonosi gyűlésen, ahol többek közt erről is szavaztak. Már korábban tudtuk, hogy három város esélyes a rendezésre. Minneapolis-on kívül még New Orleans és Indianapolis volt a finalista.

Azt tudtuk, hogy van esélyünk a végső sikerre, mert egy csodálatos stadion épül a belvárosban, ráadásul egy jól frekventált helyen, ahol korábban a Metrodome állt. A majd 1 milliárd dolláros stadion 2 évvel a megpályázott Super Bowl előtt elkészülne, így ez nem gördíthet akadályt a győzelmünk elé.

4 körben szavaztak a tulajdonosok. Az első körben nem született döntés. A második körben a szabályoknak megfelelően az a város, amely a legkevesebb szavazatot kapja kiszáll a versenyből és már csak két helyszín közül lehet választani. Idén Indianapolis bizonyult a leggyengébbnek a döntősök közül, a második körben ő búcsúzott, így Minnesota és New Orleans maradt a végső fináléra. 

A harmadik körben nem született döntés. A negyedik körben a 32 leadott szavazatból a győztesnek legalább 17-et be kell gyűjtenie a sikerhez. Azt megjegyeztük a negyedik szavazás kihirdetése előtt, hogy New Orleans még soha nem vesztett a szavazáson, amikor megpályázott egy Super Bowl rendezést, ez konkrétan tíz alkalommal fordult eddig elő.

Roger Goodell, az NFL komisszárja odasétált a pódiumhoz és bejelentette, hogy az 52. Super Bowl rendezési jogát Minnesota nyerte.

Hatalmas ünneplés volt a Vikings War roomjában, ahol a delegáció feszülten várta a végső eredményhirdetést.

1992 után tehát ismét otthont ad Minnesota az NFL legnagyobb eseményének, melyet ország és világszerte százmilliók követnek élőben.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com