Reese 5 legrosszabb draft húzása

Az elmúlt időszak legjobb draft választásairól már többször is szó esett, most azonban gonoszkodjunk kicsit és jöjjenek a mellényúlások. A változatosság kedvéért most visszafelé haladunk.

5. Ramses Barden

Remek egyetemi pályafutása van a háta mögött (4203 yard és 50 TD) és méretei is impresszívek (6'6" és 225 lb) voltak, mégsem tudott megfelelni a várakozásoknak. Magassága miatt akár Plaxico Burress utódja is lehetett volna és veszélyes red zone célpontnak gondolták, ehhez képest TD-t sem szerzett. Mindössze egyetlen jó mérkőzése volt 2012-ből a Carolina Panthers ellen, mikor 9 elkapásig és 138 yardig jutott. A szezont követően csapatunk nem hosszabbított vele szerződést, az edzőtáborra mégis visszahívták, de az 53-as keretbe nem fért be. 2013-ban szabadügynök volt, jelenleg pedig a Buffalo Bills játékosa.

4. Phillip Dillard

Középiskolában az egyik legjobb linebacker volt az országban, egyetemen pedig a Nebraskán játszott. Csapatunk legnagyobb hiányposztjára érkezett, de az elvárásoknak ő sem tudott megfelelni. Mindössze újonc idényét töltötte New Yorkban, 7 mérkőzésen 4 szerelésig jutott. Ezután a Carolina Panthers practice squadjába került, majd a UFL-ben játszott az Omaha Nighthawks alakulatában. NFL jövőjére még mindig van egy halovány remény, a San Diego Chargers rosterén szerepel.

3. Clint Sintim

Nagy reményekkel érkezett, remek választásnak számított a draft második körében. Ugyan az egyetemen 3-4-es rendszerben játszott, csapatunk mégis a draftolása mellett döntött.  Újonc szezonjában limitáltan kapott szerepet, 20 szerelésig és 1 sackig jutott. Profi karrierje tehát ígéretesen indult, de két ACL szakadás keresztülhúzta számításait. 2013. május. 6-án bejelentette visszavonulását.

2. Marvin Austin

Egy újabb 2. körös bust. Utolsó egyetemi évét eltiltás miatt az oldalvonal mellett töltötte, első preseasonjában pedig rögtön IR-re került. 2012-ben csak néhány mérkőzésen lépett pályára. Tavaly nagy küzdelemben volt a rosterre kerülésért, de végül alulmaradt Mike Pattersonnal szemben. Ezután a Dolphins-ban és a Cowboys-ban kapott esélyt, de egyik helyen sem tudott megragadni. A nyári edzőtábor során a Denver Broncos-nál próbálhat szerencsét.

1. Matt Dodge

Jeff Feagles utódjának érkezett, de nem felelt meg a feladatra. Többször elejtette a labdát, illetve rosszul is puntolt. Az i-re a pontot az Eagles elleni produkcióval tette fel, mikor az utolsó másodpercben nem rúgta ki az oldalvonalon a labdát, a visszahordásból pedig DeSean Jackson TD-t szerzett. Ezt követően azt mondták, hogy az állása nincs veszélyben, de Steve Weatherford kiszorította őt és azóta sem talált magának csapatot.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu