Az új Giants tight end?

A New York Giants leggyengébb posztja egyértelműen a tight end, ahol több fiatal játékos is bízhat benne, hogy kezdő lesz a profik között is. Ilyen például Adrien Robinson, akit egyértelmű favoritnak tartanak, de Larry Donnellt sem szabad leírni. Harmadik névként ott van Xavier Grimble is, aki nem kelt el a drafton, most pedig New Yorkban próbál szerencsét.

"Ha körbenézel az NFL-ben egy csomó draftolatlan és hátsó körös játékossal találkozol, akik klasszissá váltak. Nem hiszem, hogy bármit is számít hol draftoltak. Minden azon múlik hogyan ragadod meg a lehetőséget. Ez az én hozzáállásom. Nem keltem el a drafton, de ez nem sokat számít. A lehetőséget megkaptam, szóval ha jól teljesítek senki sem fog emlékezni ezekre a hetekre." -mondta Grimble.

A USC-n jó, de nem kiemelkedő teljesítményt tudhatott maga mögött, egy évet még könnyen maradhatott volna. Szégyenkeznie persze így sem kell, 3 éve alatt 11 touchdownt ért el. Korábbi edzője, Ed Orgeron valóságosan beleszeretett a játékába.

"Úgy gondolom Xavier all-pro játékos lesz az NFL-ben. Egy tight endhez képest szokatlan méretei vannak, úgy néz ki mint egy bal oldali tackle. Tud blokkolni, elkapni és futni, ezen kívül pedig remek személyiség is." -nyilatkozta az edző.

A draft után csapatunkon kívül a 49ers, a Falcons, a Redskins és a Raiders is bejelentkezett a játékosért, aki így megkapta a kívánt esélyt. Adrien Robinsonnak nincs még elkapása a profik között, Larry Donnell is csak hármat mutatott be tavaly, Kellen Davis és Daniel Fells pedig inkább a blokkolásban jeleskedik. Grimble a következőképp jellemezte magát:

"Sokoldalúságot hozok magammal. Amikor a USC-nél voltam, végig az volt a cél, hogy egy mindenhez értő tight end legyek. Néha úgy tűnt, hogy valami hiányzott a mérkőzéseken. Az a játékos akartam lenni, aki blokkolni és elkapni is tud."

Jelenleg a 89-es szám az övé, amelyet egykoron klubunk valaha volt legjobb tight endje, Mark Bavaro viselt. Az ex-Trojan filmen is tanulmányozta már "elődjét".

"A legszembetűnőbb a szívóssága és az alázata volt, illetve az, hogy pályán nyújtott teljesítménye beszélt helyette. Mindig is szerettem nézni ezeket a nagy játékosokat, hogy mit és hogyan csináltak, példaként állnak előttem. Nem hibázhatsz, hogyha olyan valakit követsz, aki korábban jól végezte a dolgát."

Az elmúlt években több jó draftolatlan játékost is sikerült megszereznie csapatunknak. A legnevesebb egyértelműen Victor Cruz, aki második szezonját követően a szó pozitív értelmében sztár státuszba lépett. Nem ő az egyetlen példa, hiszen anno Mark Herzlich, Spencer Paysinger, Charles James és Will Hill sem kelt el a játékosbörzén. Egyelőre még nem tudhatjuk, hogy az általuk bejárt utat követi-e Grimble, de az biztos, hogy az esélye megvan rá, hogy a profik között is hasznos játékossá nője ki magát.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu