Christian Ponder mint top trade célpont

Christian Ponder_4Vannak akik úgy gondolják, hogy a Vikings irányítója az idei előszezonban potenciális célpont lehet a tartalék irányítót kereső csapatok számára.

Christian Ponder utolsó évéhez érkezett el, mármint a szerződése szerint. Arról már korábban tudtunk, hogy a csapat nem kíván élni az ötödik éves opcióval, így a szezon végén szabadügynök lesz. Ám talán a Vikings sem akar csak úgy megválni egykori első körös játékosától.

Nemrég azt tudtuk meg, hogy az első csapattal fog majd gyakorolni az edzőtáborban Cassel-el és Bridgewater-el felváltva. Na most akkor, ha nem akarnak élni az ötödik éves opcióval az esetében, ráadásul idehoznak egy olyan irányítót, akire a csapatot akarják ráépíteni, akkor vajon minek mondják a csapatnál azt, hogy az első csapattal fog majd gyakorolni az edzőtáborban?

A válasz szerintünk nagyon egyszerű. A látszat, kérem szépen a látszat. Mivel kijelentették, hogy az első csapattal fog készülni, talán több más együttes figyelmét akarják felkelteni ezzel, hogy minél jobb értéket kapjon Ponder-ért cserébe. Ponder-ben volt elképzelés, de nem megfelelő szakemberek keze alá került, vagy igazából tényleg csak ennyit tud.

Az nfl.com szerint Christian-nak négy olyan csapat lehet a célállomása, ahol talán valami esélye lehet. A New Orleans Saints, a Green Bay Packers, a Carolina Panthers és az Atalnta Falcons.

Ebből a listából a Packers-t már most ki is zárhatjuk, mert nem hinném, hogy a Vikings a csoportriválist erősíteni, már amennyiben Ponder erősítésnek számítana. Persze Rodgers mellett szóhoz sem jutna.

A Saints sem az az együttes, ahol hosszabb távon elhelyezkedhetne, mert Brees helye megkérdőjelezhetetlen, bár cserének talán elmenne. Kitudja….

Ha a Carolina Panthers együtteséhez kerülne szép kis történet indulhatna. A Panthers ugyanis nemrég szerződést kötött egy másik volt Vikings játékossal, Joe Webb-el, aki történetesen QB posztra érkezett a délkeleti-parti állam csapatába.

Talán a legvalószínűbb ebből a négyesből az Atlanta Falcons. Matt Ryan cseréjeként tölthetné mindennapjait. A Falcons-nál most sokat javult az elkapó és a támadófal helyzet, úgy gondolom ide valóban van esélye bekerülni.

Azt viszont még nem tudja senki, hogy valóban fogunk-e kereskedni Ponder-el az edzőtábor alatt vagy a szezon előtt, de egy két forrás azt mondja, hogy van esély erre. Majd meglátjuk.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com