Will Hill elküldése

A New York Giants egyik legtehetségesebb játékosát veszítette el, hiszen kirakta a keretből Will Hillt. A balhés safety egymás utáni harmadik évben kezdett büntetéssel (ezúttal 6 meccset kapott), ezt pedig már nem tolerálták edzőink. Vajon helyes volt ez a döntés?

Elsőként felvetődik a kérdés, mi lehet Hill jövője? Nincs túl rózsás helyzetben. A 2011-es drafton nem kellett senkinek, utána pedig 1 évig csapat nélkül maradt. Még az edzőtáborra sem hívta meg senki, ez pedig nagyon ritka, hogy ennyire távol maradjanak valakitől. 2012-ben került New Yorkba és megragadt a keretben. Emiatt kétségeim vannak, hogy bárki is lecsapna rá.

Hogy miért kellett kirakni? Sorozatban a harmadik eltiltását gyűjtötte össze. Az első két alkalommal 4 meccset volt távolt, most pedig 6 mérkőzésen nem szerepelhet (az offseason programokon viszont részt vehet). Egymás után 3 büntetés. A füvezés nem a világ legsúlyosabb bűne, azonban ez nem megengedett. Nem az a baj, hogy adott esetben tekert egyet a safety, hanem az, hogy a szabályok ellen vétett többször is. Maradása egyfajta üzenet is lett volna a többi játékos felé, hogy többször is áthághatják az előírásokat. Ugyanúgy a szurkolók elé sem szabad kirakni egy ilyen játékost, aki újra és újra visszaesik. Csapatunk mindig is olyan játékosokat próbált megszerezni, akik pozitív személyiséggel rendelkeznek, ez pedig már nem fér bele.

Szerencsére alaposan megerősödött a secondary az offseasonban, így Hill távozása papíron nem jelent megoldhatatlan problémát. Az Antrel Rolle, Stevie Brown, Quintin Demps hármas elégnek tűnik, nekik pedig az újonc Nat Berhe és Cooper Taylor is be tud segíteni ha kell. Fájó, hogy meg kellett válni egy ilyen játékostól, hiszen nagy jövő állt volna előtte ha meg tud javulni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: sportsillustrated.cnn.com