A Rams aláírt a Draft második választottjával

A St. Louis Rams aláírt az idei Draft második helyén kiválasztott játékosával Greg Robinson-al. A játékos újonc szerződésének részleteit nem hozták nyilvánosságra de nagyságrendileg megegyezhet tavalyi második választott Luke Joeckel 21.2 millió dolláros szerződésével.

A falember szerződtetésével érvényes szerződéssel rendelkezik a Rams összes idei választottja azaz OT Greg Robinson, DT Aaron Donald, CB Lamarcus Joyner, RB Tre Mason, SS Mo Alexander, CB E.J. Gaines, QB Garrett Gilbert, OT Mitchell Van Dyk, FS C.B. Bryant, DE Michael Sam és C Demetrius Rhaney.

A játékos 1992. október. 21-én született Louisianaban, Thibodaux városában. Már középiskolában nagy sztárnak számított, a Rivals.com a második legjobb guardként rangsorolta, Louisiana államban pedig összességében a negyedik legjobb prospectnek tartották.

2011-ben redshirtöt kapott, majd 1 évvel később az Auburn bal oldali tackle-jeként dobták be a  mély vízbe. Sophomore évére tovább fejlődött és All-SEC első csapatba választották. Csapatával SEC bajnok lett és az egyetemi döntőt jelentő BCS Bowlon is szerepelhetett, ott azonban vereséget szenvedtek a Florida State ellen.

Erősségek: hamisíthatatlan kombináció erőben, méretben és mozgáskoordinációban. Prototípus felépítése van az NFL-hez, széles vállak, hosszú karok és vastag lábak jellemzik. Jó kézhasználattal megtartja emberét futásblokkoláskor, könnyen hajlítja be térdét és iszonyatos erővel tudja eltolni emberét, akár néhány yarddal a LOS elé. Lábával végig dolgozik, remek ösztönök és testkontroll. Elég gyors a downfielden történő blokkokhoz is, meglepően könnyed mozgásával elkapja emberét a második vonalban. Megvannak azon fizikai tulajdonságai, melyeket a scoutok keresnek egy left tackle-ben. Rugalmassága jó, hosszú karjaival eléri a pass rushereket és távol tartja őket a zsebtől. Rendkívüli tehetség, aki még mindig tud hova fejlődni.

Gyengeségek: mindössze két éves tapasztalattal rendelkezik és egy eléggé egyszerű rendszerből érkezik. Ugyan elkapja a szélen a rushereket, de jobb lábmunkára van szüksége, különben profi szinten több holding büntetést is beszed majd. Kicsit magas testtartással várja a snapet. Swim move-val meg lehet verni. Mindössze 2009 óta (HS junior éve) játszik a támadófalban.

Kivételes tehetség, aki jelenleg a második helyen rangsorolt falember. Kis tapasztalata ellenére rendkívül érdekes prospect és könnyen gazdára találhat akár már a top 10-ben is. Csapatunk számára is hasznos játékos lehetne, aki megerősítené a legyengült támadófalat.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)