Vége a terrornak!

Tampában kisütött a nap, és egyre több jelét látni annak, hogy bizony egy jól összeszokott, a munkáját is élvező társaság szalad ki a gyepre nap mint nap edzeni. Tele jókedvvel, elszántsággal, és győzni akarással.

Persze nem volt ez mindig így. Tudhattuk meg Gerald McCoy-tól, aki végre zöld utat kapott Lovie Smith-től és a Tampa Bay Buccaneers-től, hogy egy kicsit meséljen a Schiano féle terrorista rezsimről a médiának. Gerald McCoy mindig is képes volt profi játékos módjára viselkedni. Így amikor csapata edzőjét támogatnia kellett a sok bírálóval szemben tavaly, és tavaly előtt, hát tette azt. Most azonban őszintén megszólalt, és elmondta véleményét ő is.

McCoy szerint az alapvető probléma az volt, hogy Schiano sosem kezelte őket professzionális futballistaként. Inkább mint nevelendő gyerekekre tekintett rájuk. És ez oltári hiba volt. A Buccaneers játékosai közti összhanggal és összetartással soha egy percig sem volt probléma, egyedül a légkörrel, melyet az edzői hozzáállás generált. Elmondta, hogy valóban sokat mókáznak az épületben a srácokkal, de ettől függetlenül nem gyerekek ők, és a rájuk bízott feladatokat profi módjára elvégezték volna, terrorizálás nélkül is.

0613_1

Lovie Smith érkeztével ez a dolog gyökeresen megváltozott McCoy elmondása szerint, hisz tisztán érzi mindenki, hogy profiként van kezelve, és az edzői stáb tudja, hogy a játékosok el fogják végezni a rájuk rótt feladatokat. Teljesen más a légkör, teljesen kicserélődött a munkamorál, és bizony mindenki nagyon szeretne bizonyítani, és egy győztes szezont produkálni a szurkolóknak.

Túl is estünk a minicamp megpróbáltatásain, és mi sem mutatja jobban, hogy itt már nincs terror uralom, hogy például a sikeres minicamp-ot, Gerald McCoy egy fagyis autó rendelésével ünnepelte meg. A tegnapi nap is ékes példája volt tehát, hogy valóban más hangulat uralkodik most itt, mint a Schiano rezsim ideje alatt. Gerald McCoy ugyanis a vezetőedző engedélyével hozatott csapattársainak egy fagyis teherautót, hogy megünnepelhessék a minicamp utolsó napját.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com