Dashon Goldson mindent megtesz

Dashon Goldson egy elég ellentmondásos szezont mutatott a tavalyi évben. Sokaknak nem nyerte el tavalyi játéka a tetszését. Az idei szezonban azonban mindent megtesz, hogy ismét Pro Bowl formába kerüljön.

Nagyon keményen dolgozik az elmúlt időszakban, hogy megváltoztassa játékstílusát, sok szempontból. Először is bérelt magának egy tackle edzőt, aki azt tanítja neki, hogyan találja el alacsonyabban a célpontokat. Rengeteget gyakorolta ugyan ezt a Tampa Bay Buccaneers edzőivel is. Megvált még rasta hajától is, a csapatérdek oltárán. Hisz levágatta azt, hogy a társak ne keverjék a másik safety-vel a pályán, Mark Barronnal. Most pedig MMA edzéseket vesz, hogy javítsa játékát. Bár, hogy ez hogy javítja a footballt én nem tudom, lehet így még nagyobb K.O.-t tud majd kiosztani Jeff Cumberland-nek jövőre. Persze ez csak vicc. Gondolom a koordinációs készségekhez lehet némi köze.

És ha Goldson játéka mindezek után sem javul, az biztos, hogy a játékos hozzáállását, és munkamorálját semmilyen kritika nem érheti. Rengeteget bírálták őt tavaly. Viszont igazándiból eléggé mondvacsinált az ügy. Hisz például büntető yardok tekintetében, három másik játékos is túltett rajta tavaly, itt csapaton belül. Köztük Gerald McCoy, és Mark Barron is. Őket érdekes mód senki nem kritizálta. Sőt! Folyamatosan dicsérjük őket. Goldson azonban valamiért fekete báránnyá vált a liga, és a szurkolók szemében is, mint a “lefejelő kommandó” oszlopos tagja.

A tavalyi évben állítólag elsősorban az okozta a problémát, hogy rengeteget játszott coverage-ben, és állandóan keverte még a felállásokat, a 49ers hívásaival. Reméljük az idei holtszezonban azonban egy normális edző, mint például Lovie Smith már valóban tudja foganatosítani az új sémákat Goldson fejében. Korábban olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy Goldsonnak is mennie kell magas fizetése miatt. Főleg, hogy az nincs összhangban tavalyi produkciójával. Ráadásul a pletykaáradatnak betett még Jarius Byrd szabadügynökké válása, illetve a papa érkezése Tampa Bay-be. Azonban a Goldsonnal szimpatizálóknak nincs még min aggódnia, hisz a játékos szerződése garantált összegeket tartalmaz még erre az évre. Így ezt a szezont még biztos, hogy itt fogja nálunk végigjátszani. És jelenlegi állás szerint kezdő is lesz. Persze hacsak Keith Tandy nem bizonyítja be valamely módon, hogy szuper rejtett tehetségek rejlenek benne, és szorítja ki Goldson-t a kezdő pozícióból az edzőtáborozás során. De erre a momentumra senki ne fogadjon túl nagy összeggel a fogadóirodákban, mert könnyen földönfutóvá válhat.

Az igazság az, hogy Goldson nem egy rossz játékos. Egyszerűen fegyelmezettebben, és tisztábban kell játszania. El kell sajátítania teljes egészében az új játéksémákat. De én biztos vagyok benne, hogy az idei, most már a tavalyihoz képest valóban profibbnak tűnő edzőgárdával olyan gondok sem lesznek, hogy a secondary tagjai rendszeresen félreértik egymást. A Bucs tavalyi kommunikációs csatornája ugyanis egy rakat hajnali pittymallat volt. Egyszerűen tényleg egy vasárnapi ebédet megelőző délelőtti fejetlen csirkefutamhoz hasonlított. A játékosok ugyanis teljesen rendszertelenül össze vissza mozogtak, és váltották egymást a zónák határain. Kb. mintha senki sem igazán tudta volna, hogy neki most mi is a dolga, és hol a helye. És valahol itt kezdik el mérni, és osztályozni egy edzőgárda munkáját. Mi meg itt meg is adhattuk a Schiano féle brigádnak tavaly az elégtelent. Hisz a rossz kommunikáció olyan szerves része volt a tavalyi játéknak, és minden csapategységnek, mint az idióta blitzek.

Ha pedig Goldsonnak még így sem jön össze idén, hát akkor az biztos, hogy jövőre már nem látjuk. Mert ha valaki, akkor Lovie Smith nem túl türelmes a “mentális hibák” terén. Ugye Mike “CaveManGang” Williams? Főleg akkor nem, ha azok a bizonyos hibák TD-hez juttatják az ellenfelet is.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com