Newton bízik a többiekben

Cam Newton tudja, milyen érzés szembenézni a kritikával, és megtanulta, hogyan lehet a legjobban reagálni.

Ebben a holtszezonban, a 12-4-es szezon és az NFC South bajnoki cím után, Newton nem volt a kétkedők célkeresztjében.

"Nincs kétségem afelől, hogy minden egyes személy kész lesz a játékra," mondta Newton a Carolina Panthers offensive linemen és wide receiver alakulatát érintő kritikákra reagálva. "Amikor a labda elindul, én teljes bizalommal leszek Nate Chandler iránt, teljes bizalommal leszek Byron Bell iránt, tudva, hogy a srácok elvégzik majd a munkát. Teljes bizalommal vagyok az elkapók felé is. Az én feladatom az, hogy a legjobb vezető legyek, hogy amikor bemegyek a hundle-ba és rájuk nézek, hogy ne legyenek kétségeik afelől, hogy Cam Newton vezetni fog minket, és hat pontot szerzünk."

A remény általában kitart az egész holtszezon alatt, amikor mindenki 0-0-val áll, és minden lehetséges. Igen, már nincs Steve Smith, illetve a másik három elkapó, akik elkapták a passzokat tavaly. Igen, többé már nincs a left tackle Jordan Gross, és nem draftoltak a posztra, válaszul a visszavonulásra.

Igen, vannak kérdések, de Newton alig várja, hogy segítsen csapattársainak nyomatékosan válaszolni ezekre a kérdésekre.

Most, hogy ők elmentek, Newton még inkább vezető lett, és ki nem próbált játékosokkal tölti ki a hézagokat. Vegyük például az újonc elkapó Kelvin Benjamin-t.

"Úgy érzem, ő fog húzni engem. Nem szóban, hanem, hogy ő viszi a vezető szerepemet magasabbra," mondta Newton. "Itt van egy srác, akit az első fordulóban draftoltunk. Nincs az a luxus, hogy egy veterán elkapó legyen a bal oldalamon. El kell fogadnom ezt a kihívást."

Új nevek veszik körül Newton-t 2014-ben. Sokan közülük nem hazai nevek - még -, de a Panthers irányítója szilárdan hiszi, hogy a Panthers nem fog összeomlani az első héten, mint egy kártyavár.

"Mindenkinek lehetősége van arra, hogy valami nagy dolgot csináljon. Milyen ostobaság lenne a részünkről, hogy hagyjuk ezt a lehetőséget kicsúszni a kezünkből, anélkül, hogy a legtöbbet hoznánk ki belőle." mondta Newton.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu