Az idióta blitzek kora lejárt!

Greg Schiano alatt megszokhattuk, hogy amikor az ellenfél centere elindítja a labdát, a Bucs még az orvosi stábot is blitzre küldi. Aztán marad is az ellenfél irányítójának helye bőven bepöttyinteni a labdát egy elkapó felé, aki aztán szépen nagy mennyiségű yardot nyer csapatának, vagy akár TD-t szerez. Nagy kedvencünk Lavonte David is sokszor indult ilyen “vándorútra”, de a Lovie Smith féle rendszerben ez sokadlagos szerepkör lesz a kiváló linebacker életében.

Michael Johnson megszerzése a szabadügynök piacról egyértelmű üzenete volt annak, hogy a Bucs ezúttal a védőfal felől kíván nagy nyomást helyezni az ellenfél irányítóira, míg a linebackerek és a secondary legfőbb foglalatossága a nagy játékok megakadályozása és a labdaszerzés lesz ezentúl.

Lavonte David így nyilatkozik az új rendszerben betöltött szerepköréről:

“Ez lehetőséget ad nekem a még gyorsabb játékra és hogy mindent megtanuljak a pálya egész területén. Semmi különös változás nincs. Abban a pozícióban maradok, ahol képes vagyok jól teljesíteni.”

Botorság lenne persze azt állítani, hogy amolyan csípkedő jelleggel Lovie Smith ne húzná majd meg a blitzeket. Így aztán adódott is a kérdés, hogy mégis kb. mennyiségileg mennyiszer fog majd a kiváló linebacker elindulni az irányító felé. A válasz a játékostól nemes egyszerűséggel ennyi:

“Imitt-amott.”

David 7 sacket gyűjtött be az elmúlt idényben, ami egy 4-3-as OLB szempontjából nem csekély mennyiség. Imádjuk is ezért, de az új szezonban (ahogy sejteni lehet) többet láthatjuk majd a running back-ek vagy a tight end-ek ellen küzdeni. Kiváló játékos, aki állandóan mozgásban van. Nem féltem ettől a szerepkörtől.

A Bucs mondhatjuk, hogy több fronton is komoly erősítéseket hajtott végre a tavalyi évhez képest. Ennek kapcsán már korábbról létezik az összehasonlítás a Kansas City Chiefs tavalyi szereplése és csapatunk következő szezonra vizionált lehetőségei között. General manager-ünk, Jason Licht így vélekedik erről:

” Kis lépésekkel haladunk előre. Az emberek parádét várnak tőlünk, de legyünk tényszerűek, mert még nem jutottunk a rájátszásba. A 10-6 jó lenne az idén, de ehhez a tánchoz pontok kellenek. Ha nem szerzünk pontokat, nagyon ideges leszek, mert úgy nem juthatunk rájátszásba.”

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com