Ben McAddo sajtótájékoztatója

A New York Giants új offensive koordinátora csütörtökön lehetőséget kapott arra, hogy találkozzon az újságírókkal és válaszoljon a kérdéseikre.

Tudsz valamit mondani a fejlődésedről és arról, hogy milyen érzés offensive coordinatornak lenni?

12 gyakorlással a hátunk mögött előrébb jutottunk. A játékosok keményen dolgoznak. Örülnek, hogy itt lehetnek, megtisztelve érzik magukat. Már a kötelező edzőtábornál tartunk, az elmúlt hetekben ez nem így volt, ők azonban elkötelezettek a klub irányába, emiatt pedig nagyon izgatottak vagyunk.

Most hogy offensive coordinator lettél, mennyiben más ez a korábbi feladataidhoz képest? Nagy különbséget érzel Green Bay-hez képest?
Pozíciós edzőként az adott posztért felelsz, azon a területen te vagy a vezetőedző. Coordinatorként megnő a hatásköröd. Úgy tekintek rá erre a feladatra, hogy vezérnek kell lenned.

Hogyan szerepelnek eddig a játékosok?
Jó benyomást tettek rám, amit vártam azt teljesítették. Nem mondom azt, hogy ezalatt a 12 edzés alatt bármit is tökélyre fejlesztettünk volna, de értik az irányvonalat, tudják merre kell továbbhaladni, így nagyon várom, hogy immár vállvédőkben térjenek vissza.

Mennyire hasonló vagy különböző mostani feladatod Green bay-i munkásságodhoz képest?
Több rendszert egyesítünk. A Giants offense hosszú ideig kiválóan szerepelt, megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Máshonnan, egy más szisztémából érkeztem, most pedig megpróbáljuk összepasszírozni a kettőt és megtartani a számunkra előnyös elemeket.

Kaptál egy érdekesnek ígérkező fegyvert Trindon Holliday személyében, akinek az offense-ben nincs még tapasztalata. Ki akarod próbálni ebben a szerepkörben?
Milyen szerepkörre gondolsz?

Azt hiszem csak simán playmakerre.
Megpróbálunk minden játékost a lehető legtöbb play-nél alkalmazni, de annyi biztos, hogy Trindon különleges képességekkel rendelkezik. Jó sebessége és gyorsasága van, remek munkát végzett slotban és az oldalvonal mellett is, kellemes meglepetés volt.

Figyelted már, hogy felvette-e az offense azt a fajta mentalitást, amit látni szeretnél?
Egyelőre csak napról napra jobbak szeretnénk lenni. Kis lépésekkel haladunk. Hangosak, bölcsek és szívósak szeretnénk lenni, valamint el akarunk köteleződni a fegyelem és az egyensúly mellett. Egyelőre nem tartunk még itt, de közeledünk hozzá.

Milyen Eli-jal dolgozni?
Kiváló, mindig is csodáltam őt. Ellenfélként okozott nekem nehéz napokat, de mint játékos tiszteltem. Okos játékos, tetszik ahogy vélekedik a játékról és örülök, hogy láthatom ahogy tovább fejlődik.

Van neki beleszólása a játékokba? Egyelőre formálódik még a playbook, mekkora hatással van erre az irányítónk?
Kéz a kézben dolgozunk, úgy ahogy a többi edzővel együtt. Mindig is azt akartuk, hogy a QB-nak beleszólása legyen a dolgokba. Fontos szerepet szánunk neki.

Beszéltél arról, hogy össze akarod mosni a régi offense-t a mostanival. Mennyire ismered a régi rendszert? Mennyit figyelted a játékosokat érkezésed előtt?
Számos elemet integráltunk, sok időt töltöttünk el ezzel, ami mindenképp előnyös. Sokan most dolgozunk egymással először, de ez egy tehetséges, jó személyiségű stáb, akikkel a játékosok érkezése előtt megkezdtük már a munkát. Szeretnéd a játékosokat minél előbb viszontlátni, de mi már ezelőtt összeültünk és megvitattuk az elképzeléseinket. Mindannyian szeretjük a focit, szívesen beszélünk róla, ez pedig sokat fog még segíteni.

Henry Hynoski elmondta, hogy rendkívül izgatott az érkezésed miatt, hiszen látta hogyan használtátok John Kuhnt. Hynoski is betölthet hasonló szerepkört, mint Kuhn?
Henry és John (Conner) jó munkát végeztek eddig. Egyelőre váltogatunk, egyszer az egyik csoport, egyszer a másik csoport kerül pályára. Úgy nőttem fel, hogy a fullbacknek komoly szerepe van a játékban.

Tom Coughlin nem titkolta hogyan vélekedett a turnoverekről. A te rendszeredben van esély minimalizálni a labdaeladásokat?
Hát, elsőként azt kell elmondanom, hogy ez a mi offense-ünk lesz. Ez a Giants offense-e, nem pedig az enyém. Nézve a tavalyi filmeket egyértelmű, hogy nem sikerült úgy megvédeni a labdát ahogy azt szerették volna. Az offseasonban már tettünk némi előrelépést ennek érdekében. Sokat számítottak az alapok és a játékosok döntései is. Egyébként igen, orvosolható hibáról beszélünk és orvosolni is fogjuk.

Mik az első benyomásaid a tight endekről? Van valaki aki jobb látszatot keltett a többieknél?
Jó képességű csoporttal van dolgunk. Nagy játékosokkal találkozhatunk, tetszik ahogyan vélekednek a játékról és ahogy a pályán mozognak. Ha előkerülnek végre a vállvédők tudni fogjuk hol tartunk.

Coughlinnak jó háttere van offensive edzőként. Ez mennyit segít?
Mikor megkaptam a munkát, már az első interjúban elmondtam, hogy a profi sport egyik legjobb együtteséhez kerültem. Egy későbbi Hall of Famer vezetőedzővel és egy Super Bowl MVP irányítóval dolgozhatok, az öltözőben és az edzői stáb tagjai között pedig számos remek egyéniséget találunk. Ez az amire támaszkodni fogunk.

Az elmúlt öt hónap elég mozgalmas lehetett, mit fogsz csinálni az edzőtáborig?
Úgy érzem magam mintha a szezon 23-dik hetében járnánk, de nagyon nagyon élvezem ezt. Gyorsan eltelt ez az idő, egy kicsit azonban mással is foglalkoztam. Fiatal gyerekeim vannak, velük is törődnöm kell.

Beszéltél arról hogyan jönnek ki a játékosok az új stábbal. Mi a helyzet veled? Úgy érzed tudsz fejlődni az új szerepkörben? Milyen kihívásokat találsz benne?
Nem aggódom túl sokat magamon. Próbálom azt csinálni amit tudok. Mindent megteszek a körülöttem levő edzőkért és játékosokért.

Te fogod hívni a játékokat?
Igen.

Ugye ez egy új szerep neked?
Igen.

Hogyan készülsz fel erre?
Láttam hogyan kell csinálni. Korábban Green Bay-ben Mike (McCarthy) kiváló munkát végzett a játékoknál Aaronnal (Rodgers-szel), az offensive coordinatorral, a QB edzővel, végül pedig összeállt a terv. A meccs napján ehhez tartottad magad és próbáltál megfelelő döntéseket hozni.

Van valami módszer a múltból ami segít ebben? Van valamilyen különleges felkészülés vagy a tudásod alapján végzed a munkád?
Mindenre fel kell készülnöd ha sikeres akarsz lenni. A játékhívás nem változott, de időt kell fektetned bele. Megvan a terv, külön az edzőkkel, külön az irányítóval és megpróbálsz egy lépéssel a mérkőzés előtt járni.

Az oldalvonal mellett fogsz állni vagy fenn leszel a boxban?
Nem beszéltünk róla sokat, de úgy néz ki a pálya mellett leszek.

A Packers-nél szoros kapcsolatban voltál Mike-al és Aaronnal. Mennyire fontos ez egy edző számára és vajon mennyi időbe telik majd ennek a kialakulása Eli-jal és tárasival?
Ez egy fontos része a profi focinak. Nehéz lesz ezt kialakítani rögtön az első évben, el kell töltened némi közös időt, hogy kialakuljon ez a fajta kötelék.

Kinevezésed után voltak olyan érzéseid, hogy el kell adnod magad egy kétszeres SB MVP-nek?
Van egy értékes rendszerünk, amelyben hiszünk. Az alázat a legfontosabb. A tisztelet egy másik kérdés, az elkötelezettség pedig egy harmadik. Eli rendkívül alázatos. Nagyon szeretne valaminek a részévé válni. Nem olyan éve volt tavaly mint amilyet elképzelt magának, de őt egy igazi profinak ismertem meg, aki tovább tud lépni.

Hogy érzed, hoztál egyfajta kulturális sokkot az offense-be?
Nem. Elégedett vagyok azzal ahol vagyunk és úgy gondolom jó irányba haladunk. Lehet aki már régóta itt van hasonló érzései vannak, de nem vagyok olyan aki sokkolni akarja a világot. A focit egy egyszerű játéknak tartom, amivel ha foglalkozol és megvannak az eszközeid hozzá, akkor jó eséllyel nyerhetsz vasárnaponként.

Mit tudsz eddig elmondani Rashad Jennings-ről és hogyan szeretnéd őt használni?
Nagy tiszteletem van az irányába. Most érkezett, de minden nap megmutatja, hogy készen áll. Jó képességei vannak pozíciójához. Rendkívül koncentrál a munkájára és várom már, hogy játszani lássam idén.

Rueben Randle?!
Produktív offseasonja van. Értelmes játékos, aki jól kezeli az őt érő hatásokat. Izgatott vagyok miatta.

Mi a helyzet a screen játékokkal? Van valami filozófiád ezzel kapcsolatban?
Szerezzünk vele hasznos yardokat és csináljuk meg a first downt. Csökkentsük le vele a pass rush hatékonyságát.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Kép: espn.go.com