Harc a kezdő helyekért - Giants offense

Az edzőtábor és a preseason idén is számos csapaton belüli rivalizálást hoz majd. Némely játékos a minél nagyobb játékidőért próbál megküzdeni, mások viszont a keretbe kerülést is sikerként élik majd meg. Most előbbiek következnek, elsőként a támadók a sorosak.

WR: Mario Manningham vs Odell Beckham Jr. vs Jerrel Jernigan

Victor Cruz elsősorban slotban fog szerepelni, azonban ne várjuk azt, hogy leragad ebben az egy pozícióban, többször is motion után vagy az oldalvonal mellől fog indulni. Őt senkinek nem kell bemutatni, mindenki tudja, hogy a csapat legjobb elkapójáról beszélünk. Rueben Randle nagyot fejlődött újonc idénye után és 2013-ban Eli kedvenc red zone célpontja volt. Képességei alapján második számú elkapó válhat belőle. Cruzzal a slotban azonban szükség van még egy WR-re.

Mario Manningham korábban sikeres éveket töltött már el New Yorkban, rutinja pedig sokat jelenthet. Sajnos korábbi térdsérülése a gyakorlások során még mindig korlátozta, így némi hátránnyal vág neki a training campnek. Ugyan csapatunk szereti jegelni az újoncokat, de egy első körös játékost már rookie évében illik megmutatni a szurkolóknak, így Odell Beckham Jr. is megkapja majd a maga játékidejét. Jerrel Jernigan inkább Cruz cseréje lehet, de utolsó mérkőzésein megmutatta, hogy a profik között is nagy játékokra lehet képes.

Hogy mit várok? Manningham valószínűleg Domenik Hixon korábbi szerepét veheti át, a kezdők mögött "megbújva" mutathat be egy-egy hasznos elkapást, ha pedig valaki kidőlne a sorból nyugodt szívvel lehetne csatasorba állítani. Jernigantől különleges dolgokat láttunk decemberben, vétek lenne őt a padon hagyni. Első látásra az új szisztémába is jól illeszkedik, így Cruz és Randle mögött ő lehet az a játékos, akit az első hetekben valószínűleg keresni fog Manning. Az újonc Beckhamtől első mérkőzésein főképp visszahordóként várok produktív játékot, de a szezon második feléhez érve remélhetőleg ő lesz az egyik legproduktívabb elkapónk.

TE: Kellen Davis vs Larry Donnell vs Adrien Robinson

Nem különösebben rajongtam Kellen Davis megszerzéséért, aki korábban a Chicago és a Seattle drukkereket sem nyűgözte le. Szerepét nehéz megjósolni, akár kezdő is lehet, de az is lehet, hogy rosterre sem kerül. Ő és Daniel Fells számít rutinos játékosnak a tight endek közül, valamelyiküket pedig biztosan viszontláthatjuk ősszel is. Larry Donnell megtartása egy éve meglepetést keltett, de az előszezonban mutatott szívóssága kiérdemelte edzőink tiszteletét. Nagyjából ennyit tudunk róla, sok lehetőséget nem kapott 2013-ban. A legtöbben Adrien Robinsonban bíznak, aki eddig nem tudta megmutatni valódi (?) képességeit. Az egyetemen inkább csak blokkolásra használták, de fizikai képességei sokat érhetnek az elkapásoknál is.

Davis maximum 2. számú lehet, kell elé egy játékos. Reményeim szerint Adrien Robinson lesz az aki előlép és hozni fogja elődjei megbízható játékát. Mellette szól, hogy megszerzése anno egy 4. körös draft cetlibe került és papíron csapattársaihoz képest jobb fizikai képességekkel rendelkezik. Ezek mellett viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a pályán sem az egyetemen sem pedig a profik között nem tudott még kiemelkedni, tavaly pedig az idény nagy részét az oldalvonal mellett töltötte.

LT: Will Beatty vs Charles Brown

Will Beatty tavaly márciusban új szerződést kapott, ami után azonban érthetetlen módon leromlott a teljesítménye. Fokozza a problémát, hogy a szezon utolsó mérkőzésén a Redskins ellen lábtörést szenvedett és eddig nem is tudott a csapattal készülni. Vetélytársnak érkezett a Saints-ből Charles Brown, aki szintén nem all-pro szezont futott 2013-ban...Képességei alapján inkább csak csere lehet, de a jelenleg helyzetben láthat némi fényt az alagút végén.

Ennek ellenére egyértelműen Beatty-t mondanám kezdőnek. Korábban nem volt vele ekkora probléma, nem tudom elképzelni, hogy még egyszer ennyire rossz szezont fusson. Fizetése miatt egyelőre a csapatból sem lehet kirakni, egy ekkora pénzt felvevő játékost pedig nem fognak padoztatni. Ő is észbe fog kapni és az edzőtábor alatt visszaszerzi helyét a csapatban. Ha hosszútávon Brownnak kellene kezdenie, az nem sok jót jelentene.

C: J.D. Walton vs Weston Richburg

A szabadügynök piac első napjaiban a szívünkhöz kaphattunk mikor bejelentették J.D. Walton leigazolását. Ahhoz képest elég korrekt fizetést kapott nagy garantált tartalommal, hogy utoljára 2012 szeptemberében lépett pályára. Várható volt a draftról egy újabb játékos érkezése, bár a posztot csapatunk korábban inkább a free agentek közül válogatva oldotta meg. Most nem így lett és a 2. körben az első center választásként érkezett Weston Richburg.

A nyilatkozatok alapján kettejük között teljesen nyitott lesz a párharc, egyelőre mindketten jól teljesítenek. Én mégis inkább Waltonra tenném a tippemet, nem túl gyakori, hogy egy újoncnak rögtön lehetőséget adunk, ne feledjük tavaly Pugh is egy sérülés miatt lett csak kezdő. Ugyanakkor látok rá esélyt, hogy Walton nem tudja végigjátszani az évet és akkor Richburg akár végérvényesen is átveheti az ő helyét.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu