Harc a rosterért - Giants Offense I.

A kezdőcsapatért harcoló játékosaink után most jöjjön azoknak a bemutatása, akik a keretbe kerülésért harcolnak idén nyáron. Mivel itt több játékosról van szó, ezért ők 4 írásban kerülnek bemutatásra.

QB: Ryan Nassib vs Curtis Painter

Tavaly mindketten rosteren voltak, de idén optimálisabb lenne csak egyikőjüket megtartani. Curtis Painter egy éve mindössze az edzőtáborra érkezett csak, de előszezonban nyújtott jó játékának köszönhetően végül keretben maradt. Ryan Nassibet a draft negyedik körében feljebb trade-elve sikerült megszerezni. Paintert szerintem sok szurkoló nem szeretné a csapatában látni még csereként sem, ezért ha szeretne valamit Nassib, akkor mindenképp le kell nyomnia vetélytársát.

Fiatal játékosunknak eddig a pontosságával és a döntéshozatalával voltak a legnagyobb problémái az edzéseken, de 2. profi évére érkezve sokat fejlődhet. Elég lenne 2 QB megtartása, de ha mindhármójukat magunkkal visszük a szezonra az sem lenne túl nagy probléma. Ha Nassib megnyeri a csatát, akkor Paintertől valószínűleg elköszönünk, ellenkező esetben azonban nagy esély van a tavalyi felállásra. A Syracuse korábbi irányítójának számára szintén opció lehet a practice squad.

RB: Michael Cox vs Peyton Hillis

David Wilson még nem kapott zöld jelzést az orvosoktól, viszont ha ezt megkapja, akkor komoly rivalizálás alakulhat ki futóink között. Wilson mellett Rashad Jennings és Andre Williams helye is biztosnak mondható, így ez esetben Michael Cox és Peyton Hillis harcolna a 4. számú RB helyért. Hillis-nek korábban egy kiemelkedő éve volt a Browns-ban és kis túlzással még mindig abból a szezonból él. Tavaly szezon közben érkezett és nem lehetett rá panasz, erejével képes megoldani a rövid yardos szituációkat, valamint blokkolási képességei és kezei is elegendőek a poszthoz. Cox draftolása nekem meglepetést keltett, nem tartottam őt sokra. Ami mindenképp mellette szól, hogy gyorsabb Hillis-nél és méreteivel sincs probléma. Nemcsak running backként, hanem visszahordóként is használható.

Nehéz döntés lesz augusztus végén az egyszer biztos. Mindkét játékosnak megvannak a maga előnyei, azonban több gyenge pontjuk is van. Az mindenképp Cox mellett szól, hogy fiatalabb játékos Hillis-nél, így nem ismerhetjük még valódi képességeit, van benne fejlődési potenciál, míg vetélytársa már elérte teljesítőképességének a csúcsát. Azt se feledjük, hogy az idei draft negyedik körében érkezett Andre Williams, aki a rövid yardos szituációkat prímán meg tudja oldani. Az viszont Hillis mellett szól, hogy két évre írt alá. Jelenleg nálam Cox tűnik befutónak.

FB: John Conner vs Henry Hynoski

Talán az egész csapatban ezt a döntést lesz a legnehezebb meghozni. Van két kiváló fullback, akik mindketten NFL szinten képesek teljesíteni. Mindkettejük megtartása teljesen felesleges lenne, találunk olyan csapatot is, akik egyáltalán nem alkalmaznak FB-t. Roppant balszerencsés éve volt Hynoskinak, már a tavaszi OTA-n megsérült, ősszel pedig 3 meccset bírt. Játékával nem volt probléma, képes besegíteni az elkapásokba, 2012 végén megszerezte élete első touchdownját is. Sérülése után John Conner személyében egy kiváló helyettest sikerült találni, aki rögtön 2 évre alá is írt. Irtózatos erő lakozik benne, aki az útjába kerül azt elpusztítja. Néhány elkapása neki is volt, igaz ebben a tekintetben Hynoski valamennyire jobb megoldásnak tűnik.

Érveket itt is fel lehet sorolni mindkét játékos mellett, a legelején viszont szögezzük le, hogy akármennyire is kedveljük Hynoskit, Conner tart előrébb. Tavaly beugróként remekelt, élmény nézni a játékát, a flat zónába repülő 6-8 yardos elkapásokat pedig ő is abszolválni tudja. Egy fullback elkapási képessége nem meccsdöntő jelentőségű, tehát ezt a plusz skillt nem kell annyira túlmisztifikálni. Az sem növeli Hynoski esélyeit, hogy egy éve többször is megsérült, így megbízhatóságával probléma akadhat. Erős edzőtábor kell tőle, ha továbbra is New Yorkban szeretne maradni.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu