10 év után visszavonult a Giants falembere

A New York Giants 32 éves guardja, Chris Snee a mai napon bejelentette, hogy felhagy a profi futballal. A támadófalembert a 2004-es Draft második körében választotta ki a Giants és kritikusai véleménye szerint Snee legnagyobb erőssége, hogy elvette Tom Coughlin lányát de 10 évvel később már egyértelműen kimondható, hogy személyében a vezetőedző érájának egyik legjobb játékosát draftolták.

Snee állítása szerint az évek alatt kissé elhasználódott a teste, az utóbbi két évben két csípő és két könyökműtéten is átesett de mindennel együtt is csak 6 mérkőzést hagyott ki a pályafutása alatt. Bevallása szerint az is szerepet játszott a visszavonulásában, hogy nagyon lassan gyógyult fel a legutolsó könyöksérüléséből. Tavaly októberben sérültlistára került, így sajnos nem tudta végigjátszani az utolsó szezonját.

Snee pályafutása alatt 141 mérkőzésen lépett pályára és mindegyik alkalommal a kezdő csapat tagja volt. Négyszer választották be a Pro Bowl és kétszer az All-Pro keretbe. 2008 és 2012 februárjában pedig alapembere volt a Super Bowl győztes Giantsnek.

(nfl.com, Fotó: helmet2helmet.com)