Vikings edzőtábor előzetes: Irányítók

Training Camp Preview QB_1Az előttünk álló héten kezdetét veszi a Training Camp a Minnesota Vikings csapata számára is, ahol a játékosok utoljára bizonyíthatnak az edzői stábnak, hogy ők a legalkalmasabbak a végső keretbe kerülésért.

10 részből álló sorozatunkat természetesen a mindenki által leginkább érdekelt poszttal, az irányító poszttal kezdjük.

A Vikings keretében jelenleg 3 irányító van, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek és akik vélhetően a következő szezonban a csapat irányítóállományát adják majd.

A veterán, idén már a 10. szezonját megkezdő Matt Cassel, a 4 és egyben utolsó idényét itt töltő Christian Ponder és a jövő nagy reménysége, az újonc Teddy Bridgewater trió alkotja a Vikings irányító csapatát. Egyelőre még csak sejtések mennek a kezdő és csere kilétét illetően. Talán csak a harmadik számú irányító kiléte nem titkolt.

Nem lehet azt mondani, hogy Matt Cassel lenne a Vikings legjobb irányítója története során és talán Brett Favre méltó “utódjának” sem nevezhetjük, de az tény, hogy a tavalyi szezonban minden győzelmünket az ő vezetésével értük el. A 32 éves Cassel a szezon után kilépett szerződéséből és szabadügynökként próbálta ki magát, de gyorsan megoldódott a helyzete, ugyanis mi ismét szerződtettük. A két éves 10 millió dolláros szerződés egyfajta biztonságot ad neki.

Az NFC North-ban nálunk a legrosszabb a helyzet QB téren, de ez az idei szezontól kezdve gyökeresen megváltozhat. Cassel tavaly 60.2%-al dobta a labdákat, de ami a lényeg, hogy több TD passzt osztott ki, mint eladott labdát. 7 mérkőzésen lépett pályára, melyen 4 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség volt a mérlege.

Tavaly Frazier-ék nem igazán tudták mi a bajuk, hiszen szezon közben idehozták Josh Freeman-t, aki 2 hét után már kezdő is volt, de úgy leszerepelt, ahogy az várható volt.

Christian Ponder kiélvezheti utolsó évét itt Minnesota-ban, mert semmi esély nem mutatkozik arra, hogy a 2014-es idény végeztével szerződést kínálunk neki. Karrierjét folyamatos sérülések tarkították. Rengeteg eladott labda és rengeteg rossz döntés itteni pályafutása alatt azt eredményezte, hogy teljesen kegyvesztetté vált az edzők és a szurkolók szemében is. Persze az éremnek két oldala van, mert egy normális edzői stábbal talán nem így lett volna, de a sportban nincs se talán, sem pedig ha. Ponder Vikings-es karrierje végéhez közeledik, még idén a harmadik szerepkörben ellébecol és vége.

Idén egy felcseréléssel a Vikings a DRAFT első körének 32. helyén elhozta a Louisville nagy reménységű irányítóját, Teddy Bridgewater-t, aki azóta már 4 éves szerződést kötött a csapattal.

Bridgewater előtt nagy jövő áll, hiszen már az egyetemen is bebizonyította, mire is képes. Az egyetemen mutatott játékával és a nyári próbajátékok során nyújtott teljesítményével teljesen lenyűgözte a Vikings vezetőit, így kézenfekvő volt, hogy ő kell a csapatnak.

Nagy csata várható a kezdő pozícióért, amibe Zimmer szerint még Ponder is beleszólhat, legalábbis gondoljuk ezt akkor, mikor elmondta, hogy teljesen nyílt még a poszt, szerinte bárkié lehet. Mikor Cassel újra aláírt mindenki azt hitte, hogy meg is van a jövő évi kezdőnk, de mikor Bridgewater kiválasztásra került már borult is a papírforma.

Az edzőtábor mindent eldönthet erről a kérdésről. Cassel vélhetőleg az első csapattal fog dolgozni, míg Bridgewater egy-egy alkalommal kerül majd a legjobbak közé. Ez az eddigi minicampeken és az OTA-n is így volt.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com