Marcus Allen szeretné, hogy Los Angeles-be térjen vissza a Raiders

Az Oakland Raiders legendás running backjének, Marcus Allen-nek a véleménye szerint két legyet üthetnének egy csapásra ha a csapat visszaköltözne Los Angelesbe. A múlt héten felmerült, hogy jövőre a 49ers stadionját bérelhetné a Raiders és Allen rögtön kifejtette a nemtetszését.

Az Angyalok városának 1994-től nincs profi futballcsapata, a szezont követően költözött el a Rams és a Raiders és az utóbbi években folyamatosan téma az NFL-ben, hogy vissza kellene költöztetni egy csapatot Los Angelesbe. 

"Inkább azt szeretném látni, hogy a csapat visszaköltözik Los Angelesbe. Tudom, hogy ez nem fog tetszeni az Oakland-i embereknek. Szerintem ez egy járható út de nem lehetne visszaköltözni a (L.A.) Coliseum-ba mert az már a USC otthona. Azonban már beszéltem néhány másik létesítmény tulajdonosával akiknek tetszik az ötlet." - nyilatkozta a Hall of Famer korábbi Raider.

A Dallas Cowboys tulajdonosa (és mindenhatója) Jerry Jones is elárulta, hogy véleménye szerint egy Los Angeles-i franchise nagyon jót tenne a ligának. Emellett Roger Goodell véleménye szerint nem csak egy de rögtön két csapatot is megérdemelne a város. Arról persze egyikük sem beszélt, hogy mely csapat(ok) költözhetnének de valóban a város korábbi csapatainak van a legnagyobb esélye a költözésre.

"Azt hiszem most jött el az ideje, hogy Amerika második legnagyobb piacának és a világ szórakoztató fővárosának legyen egy csapata. És azt hiszem, hogy ez megfelelő vállalati támogatással és azzal a márkával amely már korábban is a városban működött ez értelemszerűen létre is fog jönni." - folytatta Allen.

Allen-t az 1982-es Draft első körében választotta ki a Raiders és 11 éven keresztül volt a csapat játékosa. A Los Angeles játékosaként 8.545 futott yardot, 79 futott touchdownt, 4.258 elkapott yardot és 18 elkapott touchdownt szerzett. A múltját ismerve teljesen érthető, hogy ragaszkodik a városhoz ugyanis nyilatkozataiban mindig kihangsúlyozza, hogy Ő sohasem játszott az Oakland Raiders-nél, Ő a Los Angeles Raiders játékosa volt.

"Ez nem a Raiders. A Raiders nem osztozik. Úgy gondolom, hogy ez nem tetszene Al-nek. Nem lenne boldog mert számára mindenek felett állt a Raiders és utána jött a többi 31 csapat." - fejezte be Allen.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: raidernationtimes.com, ramsondemand.com)