Vikings edzőtábor előzetes: Futók

Training Camp Preview RB_1Folytatjuk sorozatunkat, méghozzá egy olyan poszttal, ami az elmúlt szezonokban meghatározták csapatunk támadójátékát, jöjjenek a futók.

Nem kell zseninek lennie senkinek ahhoz, hogy rájöjjön, a Vikings futó csapat. Az elmúlt években csak és kizárólag ebből éltünk meg. No persze volt passzjáték is, de rendes irányító hiányában igencsak háttérbe szorult az játékelem. Nem egyszer fordult elő, hogy 30-40 futás volt egy meccsen, miközben a passzok száma elenyésző volt.

Most egy kalap alá vesszük a running és fullbackeket. A keretben e két poszton jelenleg hét játékos található. Adrian Peterson-t senkinek nem kell bemutatni, hiszen évek óta láthatjuk, hogy a legjobbat hozza. Jerome Felton tavaly előtt robbant be és segítette Peterson-t egy MVP címhez.

Toby Gerhart távozása után megüresedett a csere RB posztja, így oda a drafton érkezett Jerick McKinnon. Ezzel Matt Asiata vélhetően harmadik számúvá esik vissza,Joe Banyard pedig kiszorul a keretből, bár ezt még nem tudni. Dominique Williamsszerintem csak az edzőtábor ideje alatt lesz a csapat tagja. Megmaradt még Zach Line, aki tavaly kiválóan szerepelt az előszezonban és 3 meccsen kezdőként lépett pályára, de csak mert Felton eltiltását töltötte. Line utána, hogy ne veszítsék el őt IR listára került, igaz nem volt semmi sérülése.

Peterson öregszik, minden évben egyre gyengébb teljesítményt nyújt, nincs rendes utód, bajban a Vikings? Mindenki hallotta ezeket a pletykákat, de nézzünk jobban a dolgok mögé, van benne valami.

Peterson egyre gyakrabban sérül meg és már kétszer volt majdnem karriervéget jelentő térdszalag sérülése. Szerencsére ezekből fel tudott épülni, de kitudja, hogy mit hoz a jövő. Tényleg nincs megfelelő pótlás? Matt Asiata számított elvileg a csereposztra, míg le nem lett draftolva McKinnon. Asiata-tól közel 60 futásból 110 yard nem valami fényes teljesítmény. Oké, hogy volt 3 futott TD-je az Eagles ellen, de tudjuk mind 1 yardos távolságból született. Asiata nem az az ember, akire lehet építeni ez világos.

Jerick McKinnon ígéretes játékos, aki jól fut, jól tud elkapni és passzolni is. Norv Turner új sémájában nagy szerepet kaphat, többen már a új Darren Sproles-t látják benne. Az szinte biztos, hogy ő lesz Peterson cseréje, ugyanis az minicampeket és az OTA foglalkozásokon is nagyon jól szerepelt és jelenleg egyik futó sem üti meg azt a szintet, amit ő és ami elvárt.

Fullback poszton Felton kezdő helye megkérdőjelezhetetlen, bár a tavalyi szezonban nem igazán tudott villogni ő sem, reméljük ismét a 2012-es formáját tudja hozni idén. Line lehet az ő alternatívája. Ő FB és TE poszton is bevethető, ráadásul az elkapással sem áll hadilábon, ezt bizonyítja két elkapott TD-je is.

Williams és Banyard camp emberek lesznek. Banyard tavaly volt már a tartalék listán, talán idén is eljut addig. Gerhart hiányzol.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com