Vikings edzőtábor előzetes: Elkapók

Training Camp Preview WR_1Soroztunk következő részében a Vikings elkapóival ismerkedhetünk meg. A tavalyi szezonban eléggé megbolydult a Vikings elkapó állománya. Új kezdők, új tartalékok érkeztek. Legfontosabb szerződtetésünk Greg Jennings volt, aki a legtöbb elkapást és a legtöbb elkapott yardot mutatta be tavaly, természetesen a legtöbb elkapott TD is az ő neve mellé íródott.

Rá idén is, mint első számú célpont kell számítanunk, mert a labdákat biztos kézzel húzza le, gyors és erős játékos.

Mellette egyértelműen a csapat elitjébe előlépő, még csak másodéves elkapó, Cordarrelle Patterson fog helyet kapni a kezdőben. Jó kis páros lesz. Patterson újonc évében letette a névjegyét, ráadásul nem is akárhogyan. Rekordok sokasága fűződik a nevéhez. Az elkapásokat remekül megcsinálja és sebességben verhetetlen. Irányváltása, fizikai teljesítőképessége magasan a legjobbak között van. Nagyon nagy jövő áll előtte, szerencse, hogy nálunk játszik.

A Vikings rosterén jelenleg 12 elkapó található. Ez a szám a legjobb esetben is csak hat lesz, mire nekiállunk a szezonnak, így nagy lesz a hajtás a csapatba kerülésért.

Egyik személyes kedvencem Jarius Wright, aki most már tényleg megérdemelné a több játéklehetőséget, mert az elmúlt két szezonjában, mikor megkapta a lehetőséget bizonyított. Tavaly például kétszer alázta meg Richard Sherman-t (Seattle), aki kijelentette magáról, hogy ő a legjobb CB a világon. Wright egyértelműen a legjobb úton halad, hogy komolyabb szerepet kapjon.

Jerome Simpson ismét csak egy egyéves szerződést kapott a csapattól, amit ráadásul nem is oly rég szóvá is tett, aminek nem biztos, hogy jó hatásai lesznek rá nézve. Simpson tavaly megszerezte első TD-jét a Vikings-ban. Jó elkapásai vannak és atletikus mozgásának köszönhetően plusz yardokat is tud termelni.

Nagy előrelépést én Adam Thielen-től, az egykori Minnesota State University játékosától várok. Thielen már a tavalyi előszezonban is jól teljesített, de az idei lehet az ő éve. Van reális esélye, hogy a végső keretbe bekerüljön.

Kain Colter, Donte Foster, Rodney Smith, Kamar Jorden, Erik Lora, Ty Walker ésAndy Cruse valószínűleg mind csak edzőtábori emberek lesznek, bár talán egyikük bekerülhet a végső keretbe.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com