Panthers poszt preview: Linebacker-ek

Luke Kuechly és Thomas Davis nem tudta volna sokkal magasabbra tenni a lécet 2013-ban. Kuechly az NFL Defensive Player of the Year díjat kapta, Davis pedig a legjobb szezonján van túl kilenc éves pályafutása alatt. Ketten együtt 327 szerelés mutattak be, és segítettek a Carolina védelmét a liga második helyére repíteni.

Visszatérők:

Luke Kuechly

A 2013-as Defensive Player of the Year csapatelső volt 176 tackle-el (az edzők visszanézései alapján) - a második legmagasabb a franchise történetében a 205-ös rekord mögött, amint újoncként ért el 2012-ben. Minden mérkőzésen kezdett középső linebacker-ként és holtversenyben csapatelső négy interception-nel, emellett öt passz levédekezése és két sack-je is volt. Karrier első Pro Bowl-ján is részt vehetett. Vezet az NFL-ben 320 tackle-el (az újságírók statisztikája alapján), mióta 2012-ben az NFL-be került.

Thomas Davis

Minden mérkőzésen kezdett külső linebacker-ként, és karrier csucsot ért el 151 tackle-el 2013-ban. Négy sack, nyolc passz levédekezés és két interception fűződik még a nevéhez.A második helyen áll a franchise történetében 702 tackle-el. 2012-ben ő volt az első NFL játékos, aki visszatért és egy teljes szezont végigjátszott három, ugyanazon a térdén elvégzett elülső keresztszalag sérülés és műtét után.

Chase Blackburn

13 mérkőzésen játszott, hét alkalommal kezdő külső linebacker-ként az első Panthers-es évében. 28 tackle és egy passz levédekezés a tavalyi mutatója. Kihagyott három mérkőzést egy láb sérülés miatt. Első nyolc évét a New York Giants-ben töltötte.

A.J. Klein

Minden mérkőzésen játszott, két alkalommal kezdett újoncként 2013-ban. Az ötödik körös választás, aki az Iowa State egyetemen játszott, 24 tackle-t és két sack-et szerzett. Blackburn vetélytársa a kezdő külső linebacker szerepért.

Jason Williams

Szabadügynökként érkezett a 2013-as szezon közben, játszott 11 mérkőzésen. Szerzett öt tackle-t a speciális csapatban. Blokkolt egy punt-ot a 15. héten, amiből touchdown lett a New York Jets elleni győztes meccsen.

Ben Jacobs

Két alkalomból egyszer inaktív volt a Carolina gyakorlata csapatában 2013-ban. Szabadügynökként igazolt a Panthers-hez, miután részt vett a csapat rookie minicamp-jén, mint próbajátékos. Eredetileg draftolatlan szabad ügynökként érkezett a Cleveland Browns csapatához 2011-ben.

Legutóbbi igazolások:

D.J. Smith

Szabadügynökként érkezett a holtszezonban, miután egy meccsen játszott a Houston Texans-ban 2013-ban. 22 mérkőzésen kilenc alkalommal kezdett és szerzett 82 tackle-t az első két szezonjában, a Green Bay Packers-nél, 2011-12-ben.

Billy Boyko

Szabadügynökként érkezett, miután részt vett a rookie minicamp-en, mint próbajátékos. Részt vett az Oakland Raiders edzőtáborában újoncként 2013-ban. 183 tackle, 8.5 tackle yardveszteséggel, 5,5 sack és egy interception a statisztikája a Lehigh egyetemen.

Újoncok:

Denicos Allen

Draftolatlan újonc szabadügynök a Michigan State-ről, 54 mérkőzésen 40 alkalommal kezdett. A háromszoros All-Big Ten Conference 278 tackle-t, 46 yardveszteséges tackle-t és 19,5 sack-et szerzett.

Adarius Glanton

Draftolatlan újonc szabadügynök, két szezont játszott a Florida Atlantic csapatában. 24 mérkőzésem 18 alkalommal kezdett az Owls-ban, összesen 150 tackle, 13.5 yardveszteséges tackle és 3,5 sack a statisztikája.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu