Vikings előzetes: Védekező fal

Training Camp Preview DL_1Most térjünk át a labda túloldalra és kezdjük rögtön az első védelmi vonallal.

A védekező fal szerepere nagyon fontos, hiszen először ők találkoznak a labdát cipelő játékossal és először ők rontanak rá a labdát birtokló irányóra, hogy megszerezzék azt vagy épp szereplék a QB-t.

Jared Allen és Kevin Williams kiválásával alaposan meggyengült a védekező fal, de szerencsére a vezetőség tett arról, hogy visszatornássza ugyanarra a szintre, vagy talán kicsit jobbra.

Szabadügynökként érkezett Linval Joseph, aki majd DT poszton fog játszani kezdőként. Allen kiesése miatt Everson Griffen megkapta az általa kívánt kezdő posztot és az ehhez járó hatalmas fizetést, ami persze szerintem kissé túlzás, de ez volt az ára, hogy megtartsuk a játékost.

A várható kezdő a Griffen-Joseph-Floyd-Robison négyes lesz, akik közül már mind bizonyították alkalmasak a feladatra. Brian Robison évek óta meghatározó része a fal szélének, aki meccsről meccsre brillírozik. Sharrif Floyd második évében nagyon nagy előrelépést tehet és kezdőként mutathatja meg mire is képes.

Linval Joseph még csak a Vikings edzésein vett részt, de az edzőtáborban már aktívan szerepelhet vasárnaptól, mikortól már teljes felszereléses edzéseket fognak tartani.

Everson Griffen nagy pénzt kapott, amihez nagy felelősség is párosul, hiszen kezdő szerep jut rá, ami eddig nem igazán érte őt le. Most nagy lesz rajta a nyomás és mindenki azt fogja nézni, megérte-e kifizetni sok 10 milliót érte, reméljük igen.

A DL-ben van csere bőven. DT poszton Chase Baker, Fred Evans, Isame Faciane,Tom Johnson, Kheeston Randall és Shamar Stepen is bevethető, de ez itt túl sok ember, így nagy lesz a versengés a cserék szerepéért. Leginkább Evans, Baker és Johnson az akit el tudunk képzelni, így az edzőtábor előtt. Persze lehet még új érkező, de szerintünk ebből a magból fog kikerülni a cseresor.

DE poszton Griffen és Robison adott és talán a cserék is. Scott Crichton nagyon jó játékos, aki simán ott lehet csereként, sőt talán ha nem lenne ekkora pénz kifizetve Griffen-nek, akkor a kezdő szerepért is versenyben lehetne. Corey Wooton és Justin Trattou is ott lehetnek csereként a végső keretben. Tyler Scott, Jake Snyder ésRakim Cox csak a campben kapnak majd szerepet.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com