Eagles edzőtábor 2014 - Belső linebacker

ryans_kendricks.jpgA kezdő posztok várományosai: DeMeco Ryans, Mychal Kendricks

Ryans a védelem egyik vezére, így helye továbbra is nehezen megkérdőjelezhető a kezdőcsapatban. Az előző idényben ő volt a legtöbb snapet a pályán az összes NFL linebacker közül, így a fáradság rajta is kezdett erőt venni a szezon vége felé. Különösen a passz elleni védekezésben számított gyengébb pontnak. Továbbra is képes magas szintű játékra, de idén több pihenőt kell neki engedni, mert így még nagyobb hasznára lehet a csapatnak.

Kendricksnek egyértelműen jót tett az átállás az új védelmi rendszerre, ahol jól tudja kamatoztatni sokoldalúságát, és a szezon második felében szépen megtalálta a játékát. Míg az előző években inkább hibákkal vonta magára a figyelmet, addig tavaly már több nagy játékkal tette ezt. Az ő helye is eléggé biztosnak mondható a kezdőben, de jó lenne, ha tovább építené a játékát és a kezdetektől vezérként lépne fel ő is.

Akik a kezdőbe kerülésért küzdenek: Najee Goode, Casey Matthews

Tavaly sokakat meglepett, amikor Tampa Bayből a végső keretszűkítésnél elküldött játékost azonnal a rosterra vettük. Goode azonban – bár hátrányból indult - bizonyított a kétkedőknek, és az egyik leghasznosabb cserének és fontos special teamernek bizonyult. Jó eséllyel indul azért, hogy ő legyen az, aki a két kezdő ILB számára szükség esetén biztosítja a pihenőidőt. Ebben az is jelentősen segíti, hogy idén már a teljes felkészülési időszakot a csapattal tölti.

tc_ILBs.jpg

Casey Matthews az a játékos, aki valahogy minden évben beküzdi magát a keretbe, annak ellenére, hogy sokan az ellenkezőjére számítanak. ILB-ként használható cserének számit, emellett tavaly az egyik OLB tartalék is ő volt, de ez inkább a gyenge depthnek volt köszönhető. Emellett a speciális egységben is alapember. Nem lenne meglepetés, ha ismét megragadna az 53-ban, de nem lazíthat, mert mögötte vannak feltörekvő fiatalok.

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Emmanuel Acho, Jake Knott, Jason Phillips

Emmanuel Acho a tavalyi előszezonbabban biztató játékot nyújtott, de ennek ellenére nem fért bele a szűk keretbe. Bár év közben visszatért és 6 meccsre is nevezték, de végül a gyakorlócsapatban fejezte be az évet. Idén újra megpróbál megragadni a végső 53-ban, és ez sikerülhet is neki, ha tud építeni az eddigi tapasztalataira.

Knott négymeccses eltiltást kapott tiltott teljesítményfokozó szerek használata miatt, ami nem segíti a csapatba kerülését. Ha viszont most is bizonyít a speciális csapatban és megmutatja, hogy tud némi mélységet adni a linebacker sornak, akkor ennek ellenére maradni fog.

Phillips egy tapasztalt játékos, aki a tavalyi edzőtáborban szenvedett ACL-szakadást. Ha az egészsége rendben lesz, akkor veszélyes lehet a többiekre, mert 2012-ben hasznos ember volt Carolinában és jó speciális csapat játékosnak számít.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu