Vikings Training Camp 2014: 4-8. nap

Vasárnap teljes felszerelésben edzett már a játékosok, így már kicsit látványosabb volt az edzés, mint az előző két napon. A tavalyi szezon óta most először viselhetek vállvédőt és sisakot egyszerre a játékosok. Visszatért az igazi football.

Mike Zimmer annak ellenére, hogy engedélyezett volt a kontakt, nem engedte össze a játékosokat, hogy szétfejeljék és agyonütközzék egymást. Kérte, hogy vigyázzanak egymásra még most az elején. A reggeli bemelegítő edzés után a délutáni közel két órás tréningen kis záporok is ízesítették a játékosok feladatát.

tempprac-1-072514-ck072514--nfl_mezz_1280_1024

Anthony Barr végre igazán bemutatkozhatott, hiszen ha bár nem lehetett teljes erőből ütközni Barr minden megmozdulásánál jöttek a gratulációk a csapattársaktól és természetesen az edzőktől is.

Barr ugye LB poszton játszik, de vasárnap valamiért DE poszton is volt kicsit tréningezve az újonc játékos

tempprac-4-072814-1-ak073014--nfl_mezz_1280_1024

Az első napokban Mike Zimmer leginkább a defensive back-nél töltötte az időt, ahol a láb és kézhasználati technikát fejlesztették és tesztelték. Ez egy jó döntés, mert van mit fejleszteni rajtuk. 

Az offense-t Norv Turner edzette. Már korábban beszámoltunk róla, hogy Norv Turner sokkal nagyobb hatalommal bír a támadóknál, mint más támadó koordinátorok, hiszen Zimmer persze ott van mindenhol, de ő mégis csak védekezési szakember.  Legfontosabb feladatuknak a láb és kézhasználatban talált hibák kijavítását tartják, mert ezzel teljesen máshogy mozognának a játékosok a pályán. 

Teddy Bridgewater jelenleg Matt Cassel mögött második számú irányítónak számít az edzőtáborban, legalábbis ezen szakaszában. Rendszerint a második csapattal edz és ott teljesít. Nagyon tudhat a srác, hiszen nagyon kis hibaszázalékkal dolgozik és a labdái rendszeresen célt találnak.

tempprac-3-072714-1-au072814--nfl_mezz_1280_1024

Michael Mauti, Jasper Brinkley és Audie Cole verseng a kezdő MLB posztért. Jelenleg Brinkley kapja meg a lehetőséget az első csapatnál, ez valamilyen szempontból érthető is, hiszen korábban a Vikings-nál ezt a posztot töltötte be és az Arizona csapatánál is itt játszott. 

A hétfői edzésről készült videót itt nézheted meg.

Nem tartozik szorosan a Training Camp eseményeihez, de a csapathoz annál inkább. Kyle Rudolph öt évvel meghosszabbította szerződését, így a csapat egyik legfontosabb játékosa sokáig itt szolgál még. Az aláírás pillanatait ide kattintva nézheted meg.

Legnagyobb meglepetés az idei edzőtáborban talán Adam Thielen, aki nagy figyelmet élvez. Igaz, hogy egyelőre még csak a második csapattal edz, de ez a tábor végére könnyen megváltozhat és előléphet. Thielen nagyon atletikus és gyors elkapó, ezt a játékok alatt be is bizonyítja. Sokszor olyan labdát szed le, ami talán nem is lehetséges.

tempprac-1-072514-ay072514--nfl_mezz_1280_1024

A támadófal megmaradt a stabil Kalil-Johnson-Sullivan-Fusco-Loadholt kezdő ötösnél. Ez egy összeszokott csapat, hiszen 4. évüket kezdik meg így együtt. Turner és Zimmer is úgy látja, hogy nagyon jó az alapanyag, amivel sokra vihetjük a szezonban. Most, hogy lehet rendesen védeni a futót és az irányítót, elkezdődött a látványos része az edzéseknek. 

tempprac-4-072814-1-ay073014--nfl_mezz_1280_1024

Kisebb sérülése után Patterson is elkezdhette az edzéseket. Munnerlyn szerdán szerepelt először a Training Camp-on. Chase Ford és Andrew Sendejo továbbra is csak kívülről nézik az eseményeket. Sendejo állapotát a hétvégén megvizsgálják és az előzetes hírek szerint hétfőn visszatérhet.

A keddi edzés legjobb mozzanatait itt éred el.

A hét közepén Bridgewater és Barr is megkapta a lehetőséget, hogy az első csapatnál edzenek. Az újonc irányító 12/15 -ös passzmutatóval zárt és remekül mozgott. Sok dicséretet kapott, ami már önmagában is jó, de növeli az önbizalmát. Van néhány rontott passza, de többségük az elkapó hibája miatt nem sikerül. Ezzel nem védeni akarjuk őt, de lássuk be jó játékos. Nem úgy, mint az interceptionkirány Manziel Clevelandben, aki az edzőtábor eleje óta többször adott el labdát, mint a Nike világszerte. Talán sportboltot nyit, na mindegy.

Jasper Brinkley örül, hogy visszatérhetett Minnesota-ba, hiszen elmondta itt érzi jól magát, itt van otthon. Michael Mauti a csütörtöki napon kicsit visszaesett a ranglétrán és csak a harmadik csapattal edzett. A tegnapi nap nem sikerült Bridgewater-nek, hiszen kettő alkalommal is a védő szedte le a passzát. Derek Cox remekül helyezkedett mindkét alkalommal és megkeserítette az újoncirányító életét. Teddy végül 13/17-el, Matt 14/20-al és Christian pedig 1/2-vel zárta a csütörtökinapot.Igen itt feltűnhet akárkinek, hogy Ponder, aki nemrég lett apuka (gratulálunk!) már igencsak kegyvesztett lett itt a messzi északon. Valahol legbelül titkon reméltem, hogy új edző megadja neki a lehetőséget, de mint kiderült nem igazán. Ponder, az eddigi 6 edzés alkalmával kb. 10-12 passzt oszthatott ki, annak kb. a fele talált célt. Ez van.

tempprac-1-072514-c072514--nfl_mezz_1280_1024

Tegnap Cox, Sherels és James volt a secondary legjobbja. Talán kicsit meglepetés, de egy ilyen edzővel bárki jó lenne. Kivéve én, mert nem hinném, hogy lefutnám Patterson-t volt falemberként. Sherles a szerdai interception elkapása után csütörtökön ismét brillírozott. Elhalászott passza ugyan nem volt, de remekül akadályozta az elkapók dolgát. 

Rudolph és Ellison mellett Leonard a csapat fő TE poszt várományosa, ilyen sorrendben. Rudolph miután aláírta szép összegről szóló szerződését folytatta az edzéseket. Ellison inkább a futásoknál van beállítva, mint blokkoló ember. Leonard sajnos tegnap kénytelen volt kihagyni az edzést, kisebb sérülés miatt. Pontos diagnózis még nincs, de később várható.

A D-Line félelmetes volt, legalábbis önmagához képest. Az alaposan megújított csapatrész rendesen osztotta a támadófalat és a támadókat. Scott Crichton két alkalommal is a földhöz vágta Cassel-t. Griffen és Robison a szélről támadtak és nagyon sok alkalommal odaértek az irányítóhoz.

tempprac-1-072514-bq072514--nfl_mezz_1280_1024

A csütörtöki edzés legérdekesebb pillanatait ide kattintva tekintheted meg.

Pénteken ismét edzés és ne felejtsük, már csak pár napot kell aludni és sor kerül a Vikings első előszezon mérkőzésére, az Oakland Raiders ellen.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com