Eagles edzőtábor 2014 - Safety

wolff_tc.jpgA kezdő poszt várományosai: Malcolm Jenkins, Nate Allen

Malcom Jenkins 5 év után távozott New Orleansből, ahol Jairus Byrd mellett már nem marasztalták tovább az egykori kapitányt. Nálunk úgy tűnik biztosan számíthat a kezdő free safety posztra. Leigazolásában az is nagy szerepet játszott, hogy a corner poszt sem áll távol tőle. Az atletikus képességei megvannak és vezérként viselkedik, de a helyezkedéssel és az elhibázott szerelésekkel többször is meggyűlt a baja. Mindenképpen kiegyensúlyozottabb játékot várnak tőle itt, mint amit a Saintben hozott. Ne feledjük, hogy most egy olyan edzői stáb keze alá került, amely a hasonló gondokkal küzdő Nate Allennél is elérte tavaly, hogy a neve ne szitokszóként hangozzon el a szurkolók szájából.

Allen a legbiztatóbb szezonján van túl, ami után szerencsét próbált a szabadügynök piacon, de végül visszatért a csapathoz 1 éves szerződéssel. Egyelőre megelőlegezhető neki a másik safety poszt a tavalyi játéka alapján, de nagy csata várható közte és Earl Wolff között.  

Aki a kezdőbe kerülésért küzd: Earl Wolff

Wolff az előző szezonban újoncként kiszorította a kezdőből Patrick Chungot, azonban ez nem téveszthet meg senkit, aki látta Chungot játszani. Mutatott biztató dolgokat, de sajnos az idény végére lesérült, így nem tudta végigvinni a szezont. Egy éves tapasztalattal felvértezve már komoly eséllyel indul a kezdőbe kerülésért, és a csapat szempontjából hosszú távon talán az lenne a jobb, ha be tudná magát verekedni a kezdőbe. A fizikai eszközök nála is rendelkezésre állnak, meglátjuk, hogy fejben sikerült-e már maradéktalanul felvennie a ritmust.

Akik a csapatba kerülésért küzdenek: Chris Maragos, Ed Reynolds, Keelan Johnson, Daytawion Lowe

Chris Maragosnak jó esélye van bekerülni az 53-as keretbe. Őt elsősorban a speciális csapat erősítésére hozta a csapat, mivel e műfajban az egyik legjobb volt a Seattle csapatában. Emellett csere safetyként is használhatóbb lehet, mint elődje Colt Anderson.

Reynolds 5. körös újoncként nem mehet teljes mértékben biztosra, és az sem segíti, hogy az OTA-k egy részét stanfordi tanulmányi kötelezettségei miatt ki kellett hagynia. Valószínűleg a speciális csapatban kell majd kiérdemelnie a biztos csapatba kerülést.

Keelan Johnsonnak a héten egy verekedés után sikerült letartóztattatnia magát, ami nem könnyíti meg a helyzetét, ráadásul nem is vesz részt az edzéseken, amíg az rendőrségi ügyével kapcsolatos dolgokat el nem tudja intézni.

Lowe az Oklahoma State csapatában 3 évig alapember volt a secondaryban és elsősorban kemény játékával és nagy ütközéseivel vétette észre magát. Johnson távollétéből ő is profitálhat, és megpróbálhat megcsípni egy helyet a speciális csapatban vagy legalább kiharcolni a gyakorló csapatba kerülést.

phillyblogbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Philadelphia Eagles Blog

philly.blog.hu