Probléma a Bucs támadófallal, de mit kívánunk tenni?

A pénteki “teljesítmény” után senki számára nem kérdéses, hogy a Buccaneers támadófalával nagyon komoly gondok vannak. És ezen a dolgon sürgősen változtatni kell, csak ez a momentum fészkelődik itt a fejünkben. De vajon mit kíván tenni a csapat mindezek érdekében?

General managerünk, Jason Licht szerint a kirakós minden egyes darabkája itt van. Már csak össze kell raknunk őket, és a Bucs bizony esélyes lehet akár egy bajnoki címre is. Tudod barátom, ha te ebből össze tudsz rakni egy falat, akkor megemelem előtted a kalapomat. Sajnos mindannyian tudtuk, hogy idén lesz nehézségünk, mert szemmel látható volt, hogy sem a szabadügynök-piacról, sem pedig a draftról nem sikerült rendesen összerakni a guard pozíciókat. Carl Nicks visszavonulása pedig nem sokat segített a helyzeten.

Végül eljött a péntek, és bár sejtettük, hogy rossz lesz, de erre azért mi sem számítottunk. Doug Martinnak 2 centi rést sem tudtak nyitni, mint ahogy Bobby Rainey-nek sem. Josh McCownnak pedig annyi ideje sem volt a zsebben, hogy a tüdejébe igyekvő levegő, félútig eljusson. A legjobb támadófallal is megesik, hogy valamelyik varratnál elkezd foszlani az a bizonyos zseb, de a mi pénteki esetünkben nem csak erről volt szó, hanem bizony az egyik oldala teljesen kiszakadt, folyamatos jelleggel.

Valahol végig féltünk, hogy ez lesz, és a dolog rendkívül elkeserítő. Hisz nézd meg az idei Buccaneerst! Egy fiatal tehetségekből álló, első osztályú védelem. Kiváló, 195 centi körül mozgó elkapók. Robbanékony, yardgyáros futók. Két fiatal tight end, Seferian-Jenkins, és Wright személyében, akikben rengeteg potenciál lakozik. Valamint van egy veterán, és egy fiatal irányítónk, akik mindketten a nagy lehetőségre várnak. Az egész csapat elsőosztályú, az egész csapat rendben van. Leszámítva a kirakós talán legfontosabb darabkáját. Melyet három hetük van Smith-éknek rendbe rakni. Ellenkező esetben megint kulloghatunk egy negatív mérleggel az NFC South végén.

A dolog legproblémásabb része tehát a guard pozíció volt. És bizony ezt az előszezon első mérkőzésén is megtapasztalhattuk. Oniel Cousins rettenetesen rosszul játszott. De Jamon Meredith-nek sem voltak túl nagy pillanatai. Cousins csak a keret mélyítésére érkezett hozzánk eredetileg, mégis előállt az a szomorú helyzet, hogy kezdőként kellett pályára lépnie. Smith mégsem benne látta meg először a legnagyobb problémát. A hétvége óta kiadott első sajtótájékoztatóban ugyanis elmondták, hogy egy játékos elveszítette kezdő pozícióját a falban, ő pedig nem más, mint Jamon Meredith. Megint csak egy lépés amit nem igazán értek. Hisz mind Cousins, mind pedig Collins rosszabb teljesítményt nyújtottak nála. Na persze, az övé sem volt fényes.

0811_2_ana

Henne: Akarsz viccet hallani?

McCown: Naná!

Henne: A támadófalatok!

Jamon Meredith-nek a szezon hátralévő részében, a tartalék tackle szerepére kell összpontosítania, ahogy tudhattuk meg Lovie Smith-től.

“Jamon nem játszik olyan jól, ahogy kellett volna. Tudjuk, hogy tud tackle és guard pozícióban is játszani, és most már azt is, hogy inkább a tackle pozícióra kell koncentrálnia. És át kell adnia guard pozícióban a lehetőséget a következő srácnak. Aki Jace Daniels lesz.” – mondta Lovie

Jace Daniels… mint kezdő guard. Tény, hogy pénteken, miután a pályára lépett kezdett alakulni a fal Glennon előtt. De ne menjünk el amellett, hogy abban a momentumban, már a Jags kezdő játékosai rég nem voltak a pályán. Jace Daniels egy olyan srác, aki már tavaly is csak a mi gyakorlócsapatunkban kaphatott helyet, pedig hát a tavalyi fal sem volt igazán jó. A döntés továbbra is meglepő. Na nem csak Daniels miatt. Hanem amiatt, hogy bár Meredith játéka valóban nem volt fényes, még mindig túlragyogta Oniel Cousins teljesítményét. Én őszintén mondom, nem is tudom láttam-e valaha ennyire botrányosan rossz játékot falembertől.

A probléma pedig továbbra is él. Hisz egyáltalán nem biztos, hogy Daniels marad is kezdő játékos. Lovie Smith elmondása szerint ugyanis még Patrick Omameh, és Kadeem Edwards is bőven beleszólhat a dolgokba. És, hogy mi jön le ebből? Az, hogy mindjárt kezdődik a szezon, a Bucs edzői stábja pedig teljesen tanácstalan a támadófallal kapcsolatosan. Azonban az egyértelműen lejön, hogy új játékost eszük ágában sincs a csapathoz hozni.

Jason Licht például ügyesen kitér a válasz alól azzal, hogy szerinte nem kell a Bucs-ot újraépíteni. Hisz olyan játékosok vannak itt, mint Gerald McCoy, Lavonte David, Vincent Jackson, Mark Barron. Ők egyébként valóban mind kiváló játékosok ezzel én sem tudok vitába szállni, csak egyikük sem a támadófalban játszik. De legalább azt ő is elismerte, hogy pénteken valóban egész este küszködött az ellenfél nyomása alatt McCown. Viszont neki, akkor is nagyon tetszik, amit az edzőtáborban látott. Egyértelmű tehát. A Bucs ezzel a fallal akar nekiugrani a következő szezonnak. Így pedig nem csak mi, de az egész sportág erősen megkérdőjelezi a Bucs jövő évi playoff szereplésről szőtt álmait.

Még a tegnapi edzésen is Jace Daniels, és Oniel Cousins voltak a Bucs kezdő guardjai, ami azért valóban súrolja a fent látható vicc kategóriát.

 Közben Alex Boone, a 49ers guardjának még mindig tart holdout-ja. Több csapat is bejelentkezett már érte, mely szépen veri fel az árát. Többek közt a Colts is, melynek sérülésekkel sújtott támadófala szintén ezer sebből vérzik. A játékos biztos nagyon drága lenne a szezon ezen pontján. És többen úgy gondolják, hogy nem fog beleférni Jason Licht ár-érték arányú stratégiájába, ezért a Bucs egész biztosan nem fog bejelentkezni érte.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com