Mi a helyzet a Giants elkapókkal?

A New York Giants legmélyebb pozícióit a secondary-ben találjuk, de elkapóink sem maradnak el sokkal. Ugyan Hakeem Nicks távozott, de az erősítés már a draft első köréből megérkezett, ráadásul több fiatal játékos is meglepően jól szerepelt eddig. Lássuk melyek azok a játékosok, akik a csapatba kerülhetnek idén.

Az mindenki számára világos, hogy legjobb elkapónk Victor Cruz. Elsősorban a slotban érzi jól magát, de az oldalvonal mellett is megállja a helyét, két elkapós felállásban is lehet szerepeltetni. Nicks helyét Rueben Randle örökölte meg, aki egy éve a legveszélyesebb red zone célpontunk volt. A Gilbride féle rendszerrel komoly problémái akadtak, több interception is az ő lelkén száradt. Harmadik évéhez érkezett, idén akár nagyot is robbanthat.

Az eddigi tapasztalatok alapján sok 3 WR-es felállást fogunk látni, de azt még nem tudhatjuk ki lesz a harmadik emberünk. Adná magát az újonc Odell Beckham Jr. szerepeltetése, de a training camp majdnem egészét kihagyta, csak a héten térhetett vissza és a Colts ellen sem lép pályára. Tom Coughlin nem szereti rögtön mély vízbe dobni újoncait, így az első hetekben valószínűleg más játékosra esik majd a választás. Számos szurkoló temeti már Beckhamet és nem tetszik nekik a megszerzése, de ne írjuk még le. Útvonalait jól futja meg, a cornerbacktől képes elszakadni és visszahordóként is hasznos. Az utolsó két előszezon mérkőzésen már ott lehet, ha pedig megcsinál egy-egy jó játékot újra ő lesz a sztár. Az idény második felére ott lehet a kezdő közelében.

Ez azért is lehet így, mert Mario Manningham és Jerrel Jernigan egyelőre nem brillírozott. Előbbi visszatérése nagy örömöt okozott, de akkor sokan nem gondoltak bele, hogy kicsit túlértékelték régi-új elkapónk érkezését, hiszen sérülésén még mindig nem lépett túl. Sokak szerint rosterre sem szabadna kerülnie, de abban az esetben, ha végig tudja dolgozni az előszezon hátralévő részét szerintem helye nem lehet kérdéses. A nehezebb pillanatokban (ilyenből pedig bőven lesz) sokat érhet eddigi tapasztalata. Jernigan nagy hátránya, hogy elsősorban slotban érzi jól magát, ott pedig Cruz miatt nem sok lehetőséget fog kapni. Be kell bizonyítania, hogy az oldalvonal mellett is hatékony tud lenni, igaz ez eddig nem jött össze neki. Ellenben 2013-as szezonjának vége némi bizakodásra adhat okot.

A preseason sztárja eddig Corey Washington, akit azonban eléggé túl is értékelnek. A Bills ellen egy nagy játékkal vétette észre magát, de a Steelers ellen is szerzett egy touchdownt. Néhányan már potenciális kezdőt látnak benne, de ennyire azért ne szaladjunk előre. Elsőként kerüljön be a csapatba, ez a legfontosabb. Ha jól tud teljesíteni a special teamben is, akkor minden esélye megvan rá. Újoncként egyébként is főleg ebben a csapatrészben fog szerepelni, elkapóként biztosan nem kap sok lehetőséget. Emlékezzünk vissza, első évében sérülésééig Cruz is alig látta a pályát.

Öt vagy hat elkapónak lehet hely és jelen pillanatban ezen játékosainknak van a legnagyobb esélye rosterre kerülni. Rajtuk kívül nem szabad leírni Preston Parkert sem, aki elsősorban visszahordóként próbálkozott. Persze ennek a specialistája Trindon Holliday, de nagy bravúrra lenne tőle szükség ahhoz, hogy ősszel is csapatunk tagja legyen. Többi játékosunktól valószínűleg könnyes búcsút veszünk, nem látom hogyan férhetnének be az aktív keretbe.

Nem rossz névsor ez, de az eddigi előszezon mérkőzéseken igencsak döcögött a passzjáték és az edzéseken sem brillíroztunk a játék ezen elemében. Javulásra mindenképp van még lehetőség, de nem várom azt, hogy már az első hetekben minden könnyedén menjen. Az új rendszer megtanulása és Beckham beépülése után azonban jó dolgokra számíthatunk az offense-től, mivel ez az állomány egyértelműen a liga első felébe tartozik.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

(Fotó: nydailynews.com)